Brașov: Urmărire ca-n filme după un şofer care era să omoare un polițist. Judecătorii nu au vrut să-l aresteze

Last Updated on iulie 11, 2016 Un bărbat a fost urmărit pe străzile din oraș de către polițiști după ce nu a vrut să oprească la indicațiile unui agent. Judecătorii nu au acceptat propunerea polițiștilor de a-l aresta pentru 30 de zile.

Vineri, în jurul orei 18.00, inculpatul Dobre Doru se deplasa cu un autoturism din direcţia Zărneşti spre Braşov, când un echipaj de poliţie a plecat în urmărirea lui, informează rttbrasov.ro.

Poliţiştii au folosit regulamentar semnalele acustice şi luminoase şi i-au solicitat bărbatului să oprească autoturismul. Bărbatul nu s-a conformat şi şi-a continuat drumul spre Braşov, motiv pentru care echipajul de poliţie a solicitat sprijin prin staţie pentru oprirea autoturismului.

Pe Şoseaua Cristianului s-au format două baraje, constituite din poliţişti din cadrul Poliţiei Braşov – Secţia 2 şi Biroul Rutier, cărora li s-a alăturat şi un agent principal de poliţie cu echipajul moto. Şoferul a reuşit să evite cele două baraje, moment în care poliţistul motociclist, care se afla în paralel cu autoturismul condus de inculpat l-a somat să oprească prin îndreptarea pistolului din dotare către el.

Şoferul recalcitrant a efectuat o manevră bruscă, încercând să-l acroşeze pe poliţist, după care a redresat maşina. Urmărirea a continuat pe strada Carierei către strada Lungă, unde inculpatul a efectuat manevre de frânare bruscă şi schimbare bruscă a direcţiei de mers pentru a nu putea fi depăşit.

A reuşit să-şi continue deplasarea, fără a putea fi oprit, pe traseul Bisericii Romane-Avram Iancu-Iuliu Maniu -Nicolae Iorga-Mihai Eminescu, unde a fost imobilizat şi încătuşat de organele de poliţie. Şoferul l-a ameninţat apoi pe poliţistul motociclist că îl va călca cu maşina în trafic.

Sâmbătă, bărbatul a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Braşov cu propunere de arestare preventivă. Solicitarea a fost însă respinsă şi a fost luată măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 zile.

Previous Story

Marşul tăcerii pentru FC Braşov. „Am fost făcut cetăţean de onoare pentru tot ce am făcut pentru Steagu’. Ce importanţă mai are acest titlu, chiar şi onorific, dacă echipa va dispărea?”

Next Story

Accident Brasov: Bărbat lovit pe trecerea de pietoni!