Aeroportul Brașov: Lovitură de la Primărie pentru Consiliul Județean. Se amână lucrările ani de zile?

Last Updated on iulie 28, 2016 Primăria Brașov tulbură apele la Aeroportul Brașov.Vrea să devină proprietară pe terenul pe care se va construi obiectivul ceea ce înseamnă că toate lucrările vor fi amânate ani de zile până când o nouă lege va fi votată de Parlament.

După ce au apărut unele informaţii potrivit cărora la Registratura Consiliului Judeţean ar fi ajuns o adresă a Primăriei Braşov în care se arăta că municipalitatea se va implica în proiectul Aeroportului doar în situaţia în care ar fi proprietară pe terenul pe care se realizează investiţia, reprezentanţii municipalităţii au prezentat unele clarificări, informează bzb.ro.

13686541_580670165448604_2346799171781417812_n

(Pista Aeroportului Brasov. Crăpată sau murdară? foto:Aeroportul Brașov: Lovitură de la Primărie pentru Consiliul Județean. Se amână lucrările ani de zile? 1Daniel Solomon)

„Încă din momentul în care s-a decis asocierea între Primăria Braşov şi Consiliul Judeţean, departamentele de specialitate ale celor două unităţi administrativ-teritoriale au discutat pentru a vedea care este soluţia optimă de punere în practică în cel mai scurt timp a acestei asocieri, astfel încât să se poată începe lucrările.

În aceste condiţii au avut şi au loc discuţii şi între departamentele juridice, pentru a se găsi o soluţie legală”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sorin Toarcea.

Astfel, în ceea priveşte problema terenurilor, acesta a afirmat că s-a purtat o corespondenţă mai amplă între CJ şi Primărie, iar juriştii municipalităţii au exprimat mai multe puncte de vedere.

„Având în vedere legislaţia în vigoare şi prevederile referitoare la cheltuirea banului public, este normal ca municipalitatea să facă investiţii pe un teren pe care este proprietar sau coproprietar”, a explicat reprezentantul Primăriei.

El a mai spus că „în timpul discuţiilor, specialiştii Primăriei şi cei ai Consiliului Judeţean au stabilit unele aspecte legate de asociere. Rămâne ca în perioada următoare să fie discutate şi celelalte detalii, astfel încât, în momentul în care se va rezolva situaţia juridică a terenului să putem face toate demersurile în vederea accesării finanţărilor necesare implicării în acest proiect”.

Consiliul Județean, la acest moment, nu are în proprietate terenul pe care să construiască Aeroportul. Guvernul a luat înapoi acest teren deoarece Aeroportul nu a fost finalizat în 5 ani, cât scria în legea de transfer de proprietate. Acum Primăria, dorind terenul, va trebui să facă o lege nouă în Parlament prin care statul să le dea lor terenul și nu Consiliului Județean.

Partea tristă este că cei de la Consiliul Județean nu mai au tot terenul pe care l-au primit de la Parlament și nu pot face procesul de predare primire.

Previous Story

Accident Brașov. TRAGIC! Bărbat decapitat de tren în spate la Carrefour!

Next Story

Brasov: Mananci mici de la Kaufland? Vezi ce au găsit inspectorii OPC: