Brașov: Pietonalul din centrul Rîşnovului, inaugurat vineri

Last Updated on iunie 14, 2016 Iată un nou prilej de a ieși din casă la o gură de aer proaspăt și cald de vară. A fost inaugurat Pietonalul din centrul Râșnovului, care presupune transformarea Pieței Unirii într-un pietonal și trecerea traficului rutier printr-un pasaj subteran.

Conform proiectului se mai prevede și refacerea pavajului, amplasarea de mobilier urban și amenajarea unor spații verzi pentru public.

Proiectul de reabilitare a centrului istoric al oraşului Râşnov a fost întârziat, lucrările trebuiau să fie gata la 31 decembrie 2015, din cauza firmei care a licitat în primă fază pentru contractul de execuţie. Aceasta nu s-a mai prezentat să înceapă lucrările nici la un an după predarea amplasamentului, în iunie 2014, informează monitorulexpres.ro

rasnov

(foto claudiubekk.ro)

Aşa că Primăria Rîşnov a fost nevoită să reia procedura de achiziţie şi să găsească un nou constructor. Lucrările s-au reluat la începutul anului, iar noua piață va fi inaugurată vineri.

Proiectul implementat la Rîşnov a însemnat o investiţie de 15 milioane de lei, din care 2% a fost cofinanţarea de la bugetul local, iar 98% finanţarea nerambursabilă din fonduri europene.

rosenau

(foto monitorulexpres.ro)

O dată cu noul pietonal, în cadrul acestui proiect a fost creat un pasaj subteran, cu parcare pe un singur nivel. Autovehiculele vor circula printr-un tunel rutier cu o lungime de 316 metri pe sub zona istorică a oraşului.

Astfel, centrul orasului ramîne pietonal la suprafaţă şi va fi amenajat ca piaţetă publică. În Piaţa Unirii proiectul prevede şi refacerea pavajului, amplasarea de mobilier urban, amenajarea unor spaţii verzi şi refacerea iluminatului public.

Previous Story

Brașov: Medlife mai deschide o clinică în oraș

Next Story

Brasov: Un tren de pasageri a luat FOC! Vezi ce a făcut mecanicul: