Aeroportul Brașov: Speranțe mari pentru recuperarea terenului. Vezi ce au făcut doi deputați brașoveni:

Last Updated on iunie 8, 2016 Deputații Gabriel Andronache (PNL) și Emil Niță (PSD) au anunțat astăzi printr-un comunicat de presă că au găsit o soluție mai simplă pentru recuperarea terenului pentru construcția Aeroportului Brașov. Pentru a nu se mai face o altă lege, care ar putea fi dezbătută mult timp în Parlament, ei au propus modificarea legii care avea termenul de 5 ani pentru construcția obiectivului. Astfel se va renunța la termenul de 5 ani și nu va mai fi nevoie de modificarea anexelor care conțin suprafețele terenurilor.

„Astăzi, 8 iunie 2016, în plenul Camerei Deputaților am realizat un pas mare înainte pentru clarificarea situației juridice a Aeroportului Internațional Ghimbav.
4444444444444444

La propunerea noastră, plenul Camerei Deputaților a fost de acord cu retrimiterea la Comisia Juridică a proiectului de lege nr. 650/2015 privind transferul terenului pentru aeroport de la Institutul Cartofului către Consiliul Județean Brașov. Acest proiect, care propunea modificarea termenului de realizare a aeroportului, avea raport de respingere.

Prin retrimiterea la Comisie avem posibilitatea de a amenda proiectul și de a-l aduce, cu raport de adoptare, în plenul Camerei Deputaților, care este cameră decizională.

La Comisie se va înființa un grup de lucru, din care vom face parte, alături de experți de la Consiliul Legislativ, Departamentul Legislativ al Camerei Deputaților și de la Agenția Națională de Cadastru, pentru a identifica cea mai bună soluție legislativă, astfel încât să fie înlăturate piedicile de natură juridică, iar proiectul Aeroportului Internațional Ghimbav să fie realizat în condiții de deplină legalitate.

Pe lângă alte variante de lucru, va fi analizată inclusiv varianta propusă de Consiliul Județean Brașov.
Prin votul de astăzi din plenul Camerei Deputaților scurtăm termenul de adoptare a unei noi reglementări cu câteva luni de zile!” se arată în comunicat.

Previous Story

Raiffeisen Bank face angajări la Braşov

Next Story

Brasov: NOROCOASĂ! O braşoveancă a câştigat de şapte ori la Loto cu „taloanele galbene”