Brasov: UPDATE! Tanar ATACAT de urs! Vezi care este starea lui acum:

Last Updated on mai 28, 2016 SMURD-ul a fost chemat în această dimineață în zona Bunloc din Brașov după ce un tânăr de 25 de ani a fost atacat de un urs. Acesta a scăpat ca prin minune din ghearele animalului, însă a ajuns de urgenţă la spital.

Tânărul atacat de urs are 25 de ani şi este conştient. Acesta prezintă mai multe plăgi la gleznă, abdomen, torace şi gât. În ciuda rănilor, băiatul a coborât singur din pădure, informează romaniatv.net

Un echipaj SMURD l-a preluat de la bază Bunlocului, de la teleferic, i-a acordat primul ajutor şi l-a transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Braşov.

Ce faci când întâlnești un urs?

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să stai drept şi să încerci să pari cât mai înalt cu putinţă. Acest lucru îl poate descuraja pe urs. Trebuie, totodată, să eviţi contactul vizual direct cu el. Dacă faci acest lucru eşti ca mort, spun cei de la descopera.ro.

Unii urşi se pot speria de sunete puternice, deci poţi încerca să strigi la el. Evită însă mişcările bruşte pentru că ele îl pot provoca.

Este indicat, dacă ai cum, să te urci într-un copac, cât mai sus cu putinţă, dar şi să ai obiecte mari între tine şi urs, precum copaci.

Dacă ursul pare că urmează să te atace, încearcă să te îndepărtezi de el mergând uşor cu spatele.

Dacă un urs brun te atacă, încearcă să te prefaci că eşti mort. De cele mai multe ori aceasta este singura modalitate prin care poţi scăpa de el. Ursul brun este cel cu care o poţi întâlni în România. Dacă încerci să faci însă acest lucru cu un baribal, un urs negru american, eşti ca şi mort, pentru că acesta va ataca agresiv dacă te va vedea la pământ.

Previous Story

Brașov: Un bărbat a fost atacat de urs. SMURD-ul este acolo

Next Story

Brasov: Fata de 16 ani dispărută de acasă a fost găsită. Vezi unde a ajuns: