Brasov: Fata de 16 ani dispărută de acasă a fost găsită. Vezi unde a ajuns:

Last Updated on mai 29, 2016 Fata de 16 ani din Brașov dată dispărută de părinți a fost găsită după 4 zile de polițiști în locuinţa unui bărbat de 26 de ani din judeţul Argeş. Familia spune că nu-l cunoaște,de presupune că adolescenta rebelă, Diana Belici, l-a cunoscut pe bărbat pe Facebook şi a decis să fugă de acasă fără să spună o vorbă părinţilor.

Astfel, pe 24 mai, copila le-a spus părinţilor că se duce, ca de obicei, la liceul unde învaţă în Braşov, însă în loc să ajungă la cursuri, fata a schimbat destinaţia către Mioveni, judeţul Argeş, inforrmează monitorulexpres.ro.

În aceeaşi zi, părinţii, disperaţi, au sunat la poliţie cînd au văzut că fata nu se întoarce acasă de la şcoală şi că nici nu o pot contacta. Iniţial părinţii nu au vrut mediatizarea cazului, însă cînd au văzut că nu reuşesc să dea de ea, au fost de acord să ceară şi ajutorul cetăţenilor, de teamă că fata ar fi păţit ceva rău.

„În data de 24.05.2016,Poliţia Municipiului Brașov a fost sesizată de o persoană de sex feminin cu privire la faptul că fiica sa Belici Diana, 16 ani, a plecat în aceeași zi la liceul din municipiul Brașov unde învață și nu a mai revenit acasă. În urma activităților de căutare desfășurate de polițiști, minora a fost găsită pe raza localității Mioveni, județul Argeș și reîncredințată familiei. Polițiștii continuă investigațiile pentru a se stabili dacă minora a fost victima unei infracțiuni în timpul dispariției de la domiciliu“, a spus comisar şef Liviu Naghi, purtător de cuvînt al Poliţiei Judeţene Braşov.

Tînărul de 26 de ani din Mioveni este însă un perronaj certat cu legea, iar timp de patru zile copila a intrat într-un anturaj periculos, oamenii legii avînd indicii că minora ar fi fost implicată în nişte activităţi infracţionale care sînt în curs de investigare.

Reprezentantul IPJ Braşov îi sfătuieşte pe părinţi să acorde o atenţie sporită copiilor lor ajunşi la vîrsta adolescenţei, deoarece aceştia pot deveni cu uşuriţă victimele umor răufăcători sau să devină la rîndul lor infractori.

„În ultimii cinci ani am avut aproximativ 120-130 de cazuri de copii dispăruţi de la domiciliu sau din centre de plasamant. Din fericire i-am găsit pe toţi, dar se pot întîmpla cazuri dramatice. De aceea facem aple la părinţi să acorde mai multă atenţie copiilor lor, să-şi facă mai mult timp să discute cu ei, să afle ce îi preocupă şi cum pot preîntîmpina nişte evenimente nefericite“, a adăugat Liviu Naghi.

Previous Story

Brasov: UPDATE! Tanar ATACAT de urs! Vezi care este starea lui acum:

Next Story

Aeroportul Brașov „lipit” de cel din Sibiu și Târgu Mureș. Adevăruri triste spuse de un consilier județean