Brasov. Polițistul Marian Godina: Urez la mulți ani tuturor asistenților medicali și în special colectivului de la Spitalul Județean

Last Updated on mai 12, 2016 Consiliului Internațional al Asistenților Medicali celebrează Ziua internațională a asistenților medicali, marcând ziua de naștere a asistentei medicale Florence Nightingale (12 mai 1820), din 1974. Ea a deschis prima școală pentru asistentele medicale pe lângă Spitalul ”Saint Thomas” din Londra (1860), realizând primul pas în pregătirea profesională și instituțională a asistentelor medicale.

Polițistul 11880678_1683152765248147_3871919907347191588_n Marian Godina a ținut să transmită un mesaj asistenților medicali:
Ca polițist rutier, îmi petrec destul de mult timp la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean. Acolo mergem de fiecare dată când depistăm un șofer cu o alcoolemie care presupune recoltarea probelor de sânge sau când cercetăm un accident rutier cu victime omenești.

Niciodată nu cred că cineva va putea cunoaște cu adevărat o meserie până nu o practică, însă pot spune că văd aproape zilnic cam ce face un asistent medical și îmi permit să-mi dau cu părerea.

Orice meserie în care lucrezi cu oamenii este una dificilă și care necesită o răbdare de fier, dar când oamenii cu care ai contact mai sunt și supărați (nu vine vreun om prea fericit la spital), bolnavi, necăjiți, nervoși, unii sub influența alcoolului etc, serviciul tău devine și mai solicitant.

La UPU sunt cazuri la care eu, deși sunt aproape imun la așa ceva, abia mă pot uita, în timp ce asistenții și medicii de acolo încearcă din răsputeri să salveze vieți. Nu cred că am văzut vreodată un om mai motivat și determinat decât un medic sau asistent care resuscitează o persoană și parcă nu mai obosește în încercarea de a o readuce la viață.

Ca și polițiștii, lucrează și sâmbăta, duminica, de sărbători, ziua sau noaptea. Toate astea pentru un salariu în totală discordanță cu munca depusă. Deși mulți asistenți dintre cei pe care îi cunosc ar putea pleca oricând pe un salariu incomparabil cu cel pe care îl au aici, aleg să rămână în România și să își facă meseria cum știu mai bine.

Astăzi este ziua lor. Urez la mulți ani tuturor asistenților medicali și în special colectivului de la Spitalul Județean Brașov.

Previous Story

Aeroportul Brașov. Veste bună: din 2019 se va zbura de aici! Veste proastă: Ce crezi că vor spune politicienii în 2019? „Nu ne lasă Bucureștiul, este o conspirație a Sibiului etc”

Next Story

Video Brasov: O tânără a trăit momente de groază în faţa unei clinici din oraș