Brasov: NU vor! Gara va rămâne la fel… de mudară. Citește răspunsul OFICIAL al Ministerului Transporturilor!

Last Updated on mai 10, 2016 Mihaela Mariş a adresat o scrisoare Ministerului Transporturilor prin care cerea planul pe următorii ani referitor la Gara Brașov. Reprezentanții ministerului i-au transmis că Gara va rămâne la fel … de murdară!

Braşoveanca Mihaela Mariş a lansat o petiţie prin care a încercat să determine autorităţile să intervină rapid pentru reabilitarea şi modernizarea Gării Braşov, informează monitorulexpres.ro.

rfveevrrrtvrt

Petiţia, care a obţinut peste două mii de semnături de susţinere, s-a transformat într-o scrisoare deschisă către Ministerul Transporturilor, căruia braşovenii i-au cerut fie să facă pe propria cheltuială aceste intervenţii (avînd în vedere că gara este proprietatea CNCF „CFR“ SA), fie să o predea Primăriei Braşov, care să facă investiţia şi apoi să o returneze.

În răspunsul oficial pe care Compania Naţională de Căi Ferate „CFR“ SA şi Ministerul Transporturilor îl transmit braşovenilor se arată că, deşi sînt peste 2.000 de cetăţeni care cer intervenţii rapide de modernizare la gara din Braşov, acest lucru nu se va întîmpla prea curînd.

CNCF „CFR“ SA are în plan pentru gara din Braşov doar unele lucrări de întreţinere şi reparaţii la clădirea staţiei şi la tunelul pietonal.

Potrivit informaţiilor oferite de CNCF „CFR“ SA, lucrările prevăzute pentru Gara Braşov costă 1,596 milioane lei fără TVA, amplasamentul fiind deja predat, la data de 15 aprilie 2016, constructorului care a cîştigat licitaţia organizată de Companie.

Lucrările la Gara Braşov nu sînt totuşi unele de amploare. Nu este vorba despre o modernizare sau de o reabilitare, ci doar de unele reparaţii.

Potrivit CNCF „CFR“ SA lucrările efective constau în reparaţii la şarpanta de la etajul 1 (prin desfacerea învelitorii de tablă existentă, refacerea zonei jgheabului de beton, înlocuirea în totalitate a şorţurilor de tablă, montajul de folie anticondens, tablă plană zincată şi accesorii ale sistemului de învelitoare, etc.

De altfel, toată clădirea va fi zugrăvită, iar părţile deteriorate acoperite cu travertin vor fi reparate. De asemenea, la tunelul pietonal, CFR SA promite şi o înlocuire a corpurilor de iluminat, dar şi mascarea traseelor de cabluri, cu panouri PVC, precum şi refacerea zugrăvelilor.

Previous Story

Cutremur în Brașov, în această dimineață! 3 cutremure în 4 ore, în România

Next Story

Brasov: Echipamente de fitness pentru copii în 15 parcuri