Last Updated on mai 24, 2016 Acum o lună de zile Primăria Brașov a început „montarea” de covoare antiderapante pentru a limita numărul de accidente la trecerile de pietoni. Acum aceste covoare s-au „topit”.
Cu aproape 40 de metri înainte de trecere, va exista un covor de presemnalizare, cu o lungime de patru metri, care va fi dintr-o vopsea specială, antiderapantă, de culoare roşie, spuneau cei de la Primărie.
După ce şoferul va trece de primul covor, va intra pe o porţiune de 16 metri de suprafaţă carosabilă normală, apoi va merge pe covorul de frânare de 17 metri, realizat tot dintr-un material roşu, antiderapant. Trecerea de pietoni va fi realizată dintr-un material termoplast.
Practic, în cei 40 de metri, conducătorul va avea timp să reducă viteza, iar pe ultima porţiune de 17 metri, dacă situaţia o impune, va putea frâna brusc.
De acum șoferii nu mai pot frâna brusc deoarece covorul de frânare nu mai există. Probabil acesta a fost făcut din același material ca și asfatul care, după cum se știe, nu rezistă mai mult de câteva luni.
În loc de covor a rămas o frumoasă pată roșie care să se asorteze cu viitoarele accidente de la trecerile de pietoni.
Un alt pericol de accidente îl reprezintă decizia înțeleaptă a Primăriei de a amplasa bănci pe trotuare, bănci care acoperă 40% din suprafața trotuarului.
Pe Facebook Ioan Toma a scris: Din ciclul:”Ce a mai făcut Municipalitatea mea?”. Pe trotuarul de pe lângă ocolitoare mică a pus bănci. Problema după mine ar fi că ocupă 40% din lățimea „generoasă” a acestuia. Asta când băncile sunt neocupate. Dacă stă cineva pe ele, cu mult mai mult.
Se continuă lupta de alungarea a pietonilor din Brașov de pe trotuare. Nu e și asta o explicație a numărului mare de accidente serioase întâmplate în ultimul timp?