Brașov: A început RĂZBOIUL apei calde! Consiliul Local, Tetkron, Asociații de Proprietari, Bepko, Primărie. Nu câștigă nimeni, pierd brașovenii

Last Updated on mai 23, 2016 Oamenii din conducerea Tetkron și-au dat seama că sunt direct responsabili de falimentul companiei prin semnăturile pe care le-au dat cu atâta ușurință pe acte. Pentru a nu face închisoare, sau mai rău, să li se confiște averile, aceștia au trecut la atac.

Tetkron amenință Consiliul Local cu tribunalul pentru că nu dă banii necesari plății companiei Bepko, cea care furnizează agentul termic.

Consiliul Local a înființat Tetkron pentru distribuirea apei calde și a căldurii în oraș. Tetkron este o companie a orașului, bunurile sale sunt a orașului. Deci datoriile făcute sunt ale orașului. Orașul, reprezentat de Consiliul Local trebuie să-și asume și să plătească datoriile.

Dacă orașul este nemulțumit de datoriile mari acumulate de Tetkron trebuie să-i schimbe pe consilierii locali iar cei noi să schimbe conducerea. Dacă brașovenii îi votează pe aceiași consilieri locali sau pe același primar nu va exista o altă situație. Ei atâta știu atâta fac. Lucrurile sunt foarte simple, nimeni din actuala conducere nu mai este capabilă să vină cu o rezolvare.

Tetkron este amenințată cu judecată de Bepko și de asociațiile de proprietari. Aici s-a declanșat „revelația” celor din conducerea Tetkron.
Trebuie să știți că cei din conducerea Tetkron sunt prieteni cu aleșii locali, aceștia din urmă votându-i în conducere. Mai mult, prietenii din Consiliul Local le votau până acum bugetele cu pierderi an de an.

Dar ceva s-a schimbat și prieteniile s-au stricat. Când primarul Brașovului, George Scripcaru, a fost arestat pentru luare de mită de la Bepko, conducerea de la Tetkron a rămas fără protecția iluzorie și au realizat ce grozăvii au semnat.

Decât să dea averile la Bepko sau asociațiile de proprietari, cei din conducerea Tetkron au început o bătălie juridică prin care consilierii locali să plătească pagubele.

Rămâne un mister de ce Consiliul Local nu plătește datoriile Tetkron ca această companie să plătească mai departe datoriile la Bepko. Pe brașoveni oricum nu-i interesează dacă Primăria plătește milioane de euro pierderi cu apa caldă și căldura. Au plătit an de an și nu a fost nicio problemă.

Procesele vor dura ani iar apa caldă va lipsi tot atâția ani.

Pe ordinea de zi a şedinţei de plen a Consiliului Local Braşov, programată pentru 26 mai se regăseşte o informare privind plângerea prealabilă a Tekron, informează rttbrașov.ro.

Potrivit acesteia, acţiunea este îndreptată „împotriva refuzului nejustificat de a soluţiona cererea privind acoperirea din bugetul local a pierderilor rezultate din activitatea de exploatare a serviciului public de producţie, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice pentru populaţie în sistem centralizat, înregistrate de SC Tetkron SRL la data de 31 decembrie 2015”.

„Consilierii locali, în baza recomandărilor făcute de Direcţia de Specialitate din subordinea municipalităţii, au respins această solicitare. Există această plângere în prealabil făcută de societatea Tetkron pe care toţi consilierii locali trebuie să o ia la cunoştinţă”, a explicat luni, Ciprian Bucur, viceprimarul Braşovului şi candidat la CL din partea PNL.

În cazul în care membrii Consiliului Local Braşov resping această solicitare, Tetkron ameninţă că va acţiona forul local în instanţă. Plângerea prealabilă este primul demers, obligatoriu, înainte de deschiderea unui proces în instanţă.

Împotriva Tetkron s-ar putea declanşa un proces colectiv

Pe de altă parte, asociaţiile de proprietari se gândesc să acţioneze la rândul lor în instanţă societatea Tetkron, pentru prejudiciile aduse celor 10.000 de apartamente, lăsate de două luni fără apă.

„Din cunoştinţele noastre, la acest moment există o acţiune pregătită pentru a fi îndreptată împotriva Tetkron şi suntem în măsură să comunicăm asociaţiilor de proprietari faptul că dacă se hotărăsc, noi putem deschide un proces colectiv împotriva Tetkron, pentru a soluţiona pe cale de instanţă această problemă”, a explicat Vasile Martin, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari Braşov.

Pe ordinea de zi a şedinţei de CL care va avea loc joi se mai află aprobarea restructurării serviciului de alimentare cu energie termică la nivelul municipalităţii. Pentru înfiinţarea unui serviciu de termoficare aflat în subordinea CL, primul demers necesar este preluarea patrimoniului societăţii Tetkron.

Previous Story

RAT Brașov schimbă traseele și orarele de circulație pentru 4 linii de transport

Next Story

Brașov: ATENȚIE Pietoni! Covoarele antiderapante s-au „topit”. Veți fi din nou loviți de șoferi grăbiți sau neatenți. Minunea a durat o lună