Brașov: A fost deshis primul parc anti-discriminare

Last Updated on mai 14, 2016 Ieri la Brașov a fost amenajat primul parc anti-discriminare, pe bulevardul Ştefan cel Mare 2A, vizavi de Biserica Romano-Catolică. Parcul, amenajat printr-o iniţiativă a Asociaţiei „Copiii de Cristal“.

Scopul acestiui parc este de a-i aduce împreună pe copiii şi tinerii cu dizabilităţi, care să îşi petrească timpul, în activităţi, cu copiii şi tinerii tipici, informează monitorulexpres.ro.

ececercvreer

Primarul Braşovului, George Scripcaru, prezent la inaugurare, a declarat azi că în acest parc Municipalitatea urmează să vină cu unele dotări pentru extindere, constînd în mobilier urban cît echipamente de fitness speciale pentru copii.

„Şi acesti tineri trebuie să simtă că trăiesc într-o comunitate normală. Este un prim pas în ceea ce priveşte amenajarea unor locuri în care aceştia să poata face mişcare.

Avem în vedere extinderea acestui parc cu un set de echipamente de fitness, format din opt piese adaptate, speciale pentru cei mici. De altfel, ne dorim să amenajăm astfel de seturi adaptate şi sub TÎmpa, în apropiere de Agrement dar şi la Tractorul, lîngă şcoala specială, de care să beneficieze în primul rînd copiii“, a declarat George Scripcaru.

Pentru crearea acestui parc, asociaţia a beneficiat de suportul comunitãţii braşovene, care la cursa cu obstacole

pentru realizarea unor panouri cu informaţii care vor fi montate în parc şi pentru actualizarea periodicã a acestora.

De asemenea, banii vor fi folosiţi şi pentru organizarea unor sesiuni de generalizare prin joacã a cunoştinţelor dobîndite prin terapia ABA pentru copiii mici, beneficiari ai Asociaţiei „Copiii de Cristal“, împreunã cu copiii din grãdiniţele şi şcolile partenere.

Previous Story

Accident: Două autocare Codreanu pe ruta Brașov-Focșani s-au ciocnit. 9 răniți

Next Story

Accident Brașov: Altă mașină răsturnată! Șoferul a fugit, lăsând autoturismul așa