Brașov: Vezi cum poţi să verifici lista grădiniţelor particulare acreditate și autorizate care funcţionează în judeţ

Last Updated on aprilie 7, 2016 Ministerul Educaţiei a cerut inspectoratelor şcolare din toată ţara să asigure informarea părinţilor prin actualizarea listei unităţilor de învăţământ preuniversitar particular acreditate şi autorizate. Solicitarea ministerului vine în urma scandalului de la o grădiniţă din Cotroceni, a cărei directoare a fost filmată în timp ce lovea mai mulţi copii.

La Braşov, lista poate fi consultată de doi ani pe site-ul IŞJ Braşov.Procesul de acreditare al unităţilor de învăţământ private, din momentul autorizării, durează patru ani pentru ciclul primar. Ulterior, se depune un dosar la Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Preuniversitar Bucureşti. Dacă sunt îndeplinite condiţiile, unitatea primeşte acreditarea.

„Condiţiile de acreditare nu sunt greu de respectat. Aşa cum cele două grădiniţe s-au putut acredita, o pot face şi celelalte, numai că ele au mers greu până la autorizare. S-au legalizat şi nu vor să se complice”, a explicat Eugen Sansebeş, inspector şcolar Fizică şi învăţământ particular, din cadrul IŞJ Braşov, citat de rttbrasov.ro.

[ads2]

Nicio unitate particulară nu a fost respinsă nici în procesul de autorizare şi nici în cel de acreditare până în acest moment în judeţ. Unităţile de învăţământ preuniversitar particular şi confesional acreditat primesc de la 1 ianuarie 2016 finanţare de bază alocată de la bugetul de stat, prin bugetele locale. Sumele sunt la nivelul celor acordate pentru învăţământul preuniversitar de stat. Conducerile unităţilor de învăţământ preşcolar private nu par, însă, interesate de acreditare, şi implicit de finanţare din partea statului.

Previous Story

FELICITĂRI! Un braşovean a câştigat Premiul Uniunii Europene pentru Literatură

Next Story

Junii Brașovului au primit astăzi cheia sediului în care vor face şi muzeu