Brașov. Cătălin Leonte: Apel către tineri

Last Updated on aprilie 4, 2016 Cătălin Leonte:

“Implicarea este cheia implementării”, spune Stephen R. Covey, om de afaceri american și autor de succes, considerat un fel de Socrate al timpurilor noastre.

Așa am gândit și eu când mi-am spus că, dacă vreau să schimb ceva, trebuie să mă implic. Am dedicat mult din timpul meu politicii și administrației, în paralel cu munca în multinaționale. Da, e greu – aș fi putut să călătoresc, să mă ocup mai mult de familie, de pasiuni. Dar am ales să muncesc mai mult, ca să nu arăt cu degetul de pe margine spre acei “alții”.

12798859_826892394081673_4069691549076947387_n

Am prieteni care au copii de 19 – 20 de ani. În prioritățile acestor tineri nu există dorința de implicare în politică sau în societatea civilă. Gândurile lor sunt la țările civilizate, la grupul lor de prieteni, la pasiunile lor.

Lor vreau să le spun că nu merge așa. Nu se schimbă nimic așa. E nevoie de voi. E nevoie să veniți în primele rânduri, să vă puneți entuziasmul, inteligența, creativitatea și forța de muncă în proiecte care să ducă societatea înainte. E timpul vostru!

Nemulțumirea voastră este pe deplin justificată. Unde este acea școală de calitate la capătul căreia să poată obține un loc de muncă bun și bine plătit? Unde sunt proiectele administrației dedicate tinerilor? Care este sprijinul pentru tinerii întreprinzători, unde sunt locuințele ieftine pentru cei care vor să își întemeieze o familie? Lista nu se oprește aici.

Pentru că avem o populație tot mai îmbătrânită, mesajele din campaniile electorale sunt adresate mai ales vârstnicilor. Pensionarii sunt mulți, sunt serioși și vin la vot, iar propaganda profesionistă știe să îi atragă. Desigur, trebuie să avem grijă de bătrâni, sunt ai noștri și vom avea întotdeauna o datorie morală față de ei, dar dezvoltarea Brașovului nu se rezumă la reducerea prețului la biletele de transport în comun și nici la măsuțele de șah din parcuri.

Avem nevoie de soluții concrete pentru ca tinerii să poată să rămână și să munceasca acasă. Dar nu este destul ca noi să vorbim, în proiectele noastre de candidatură despre voi, tinerii.

Implicați-vă! Cereți politicienilor, partidelor și candidaților să țină cont de voi. Bombardați-i cu idei, proiecte sau cereri. Veniți alături de noi – de oricare dintre noi! Trebuie să fie cineva pe care să îl agreați – de la dreapta la stânga, independent sau membru al vreunui partid politic. Satisfacția de a participa la îmbunătățirea vieții comunității este, vorba reclamei, neprețuită.

Previous Story

Video Brasov: Tânăr bătut de 3 indivizi într-un autobuz RAT de pe linia 6

Next Story

Brașov. Mall-ul Coresi vă „mulțumește” pentru suma imensă pe care ați lăsat-o la ei