Aeroportul Brașov: L-au rezolvat! În 2016 NU se vor face lucrări!

Last Updated on aprilie 27, 2016 Conducerea Consiliului Județean ne-a transmis un mesaj liniștitor: în 2016 nu se vor face investiții la Aeroportul Brașov chiar dcă au niște bani puși deoparte.

Motivul îl reprezintă terenul care, potrivit legii, trebuie predat Institului Cartofului ca apoi să fie returnat Consiliului Județean. Cum cei de la Consiliul Județean au vândut/înstrăinat o parte din teren această chestiune legală nu se poate realiza.

jyrjyjjrj

„Vom anunţa CEC că nu vom face aceste trageri din credit, dar vom înştiinţa şi Ministerul Finanţelor, ca să nu avem probleme anul viitor, când va trebui să folosim din aceşti bani”, a explicat Adrian Gabor, candidat la Primărie din partea PNL .

Doar studii şi documente
În ceea ce priveşte aeroportul, celălalt vicepreşedinte al CJ Braşov, Claudiu Coman, a precizat că anul acesta nu se vor face investiţii, având în vedere că situaţia cadastrală a terenului nu a fost încă rezolvată şi va trebui o nouă legea în ceea ce priveşte transferul de teren de la Institutul Cartofului, informează bzb.ro.

De asemenea, va trebui organizată şi o nouă procedură de licitaţie pentru desemnarea unui constructor care să execute restul suprafeţelor de mişcare şi, ţinând cont că procedurile sunt de durată, sunt slabe şanse ca până la finele anului să demareze şi partea de lucrări propriu-zise. Practic după finalizarea pistei pe şantierul aeroportului nu s-a mai lucrat deloc, din cauza faptului că terenul de 200 de hectare revenise în proprietatea Institutului Cartofului.

CJ Braşov a finanţat anul trecut doar lucrările de întreţinere periodică a obiectivului şi pe cele de pază. Pe de altă parte, în jurul datei de 10 mai, va fi gata şi studiul de fezabilitate aferent lucrărilor care au mai rămas de efectuat, astfel că atunci se va afla de câţi bani va mai fi nevoie pentru terminarea proiectului.

Previous Story

Accident Brasov: DUREROS! Femeie lovita pe trecerea de pietoni. Momentul filmat. ATENTIE, imagini șocante!

Next Story

Brașov: De sâmbătă se închide Piaţa de Miercuri