(Video) UPDATE. 30 de elevi din Brașov și Codlea duși de urgență la spital cu ambulanțele. Vezi aici Video:

Last Updated on martie 11, 2016 După Galați și Pitești a venit rândul Brașovului să „bifeze” intoxicări alimentare la elevi. 23 de copii din Braşov şi alţi 7 din Codlea au ajuns, astăzi, la spital după ce au mâncat lapte şi corn la şcoala.

La câteva ore după ce au mâncat la pauza de masă lapte şi corn, gustarea distribuită prin programul guvernamental, 23 de elevi de la Şcoala Gimnazială nr 31 din Triaj au început să acuze dureri de burtă, stări de vomă şi scaune moi. La faţa locului au ajuns 5 ambulanţe şi un echipaj SMURD care i-au transportat pe copii la Spitalul de Infecţioase, informează rttbrasov.ro.

Coincidenţă sau nu, vineri a fost prima zi când copiii au consumat lapte de la o altă firmă decât cea care le livrase lacatate până atunci.

„Laptele a fost distribuit începând cu data de 10, este un lapte care se distribuie pe perioada 10 – 14 martie. La Consiliul Judeţean a sosit o adresă prin care s-a înlocuit laptele din şcoală prin acest lapte „Dorna””, a explicat astăzi Anca Zamfir, inspector general adjunct IŞJ Braşov.

„La prima vedere nu am concluzionat a fi probleme. Spaţiul în care sunt depozitate este corespunzător, produsele sunt în termenul de valabilitate, nu prezintă modificări, pentru că asta poate fi o problemă. Orice deteriorare a ambalajului care poate duce la devidarea produsului conduce mai departe la alterare şi ca urmare la posibile probleme de sănătate, în această situaţie nu este cazul” – este concluzia şefului CRPC Braşov, Claudiu Susanu, după primele verificări.

[ads2]

Şi la Şcoala Nr. 2 din Codlea mai mulţi copii au acuzat simptome de toxiinfecţie alimentară, tot după ce au mâncat laptele şi cornul şcolar. 7 elevi au ajuns la Spitalul din Codlea pentru a primi înjrijiri de specialitate.
Vezi aici Video:

Până când vor ieşi rezultatele analizelor, în nicio şcoală din judeţul Braşov nu se va mai distribui lapte şi corn.

Previous Story

Video Brașov: Zonele verzi ale orașului, înţesate de gunoaie

Next Story

SURPRIZĂ! Elevii din Brașov NU s-au îmbolnăvit de la Corn sau Lapte, spun autoritățile