De fapt cine scoate din mizerie Gara Braşov?

Last Updated on martie 27, 2016 Mihaela Mariş, care la finalul anului trecut a lansat o petiţie online pentru salvarea gării, document ce a strîns în trei luni peste 1.600 de semnături, îi cere acum ministrului Transporturilor un plan concret pentru reabilitare.

„Împreună cu cei peste 1.600 de semnatari ai petiţiei îmi exprim deschis profunda îngrijorare cu privire la lipsa unui plan concret de reabilitare a Gării Braşov, precum şi la lipsa de transparenţă şi absenţa implicării comunităţii în realizarea acestui demers.

Considerat oraş de poveste, capitala verde a ţării, oraş ce aduce mii de turişti anual, Braşovul este un municipiu care a continuat să se dezvolte şi să se modernizeze. Ceea ce a rămas neschimbat este poarta pe care scrie «Bun venit» pentru mulţi turişti, gara nemodernizată sau nerenovată încă din 2007.

Îmbibată de mizerie, nesiguranţă şi întuneric, gara se evidenţiază din ce în ce mai mult, avînd în vedere că infrastructura nu permite un aeroport“, se arată în scrisoarea deschisă către Ministerul Transporturilor, preluată de monitorulexpres.ro

[ads2]

O altă solicitarea către ministrul Transporturilor este „consultarea cetăţenilor şi experţilor din domeniu, în ceea ce priveşte construirea unui plan de reabilitare a Gării Braşov, care să cuprindă: reabilitarea construcţiei interioare şi exterioare, a zonei de aşteptare, a peroanelor gării, introducerea unor standarde pentru magazinele din interiorul şi împrejurul gării, crearea unui plan tehnologic şi electric, soluţionarea problemei oamenilor străzii prezenţi în interiorul şi jurul gării, modalităţi de susţinere a igienei şi a bunei funcţionari a gării Braşov“.

În aceeaşi scrisoare deschisă, care este însoţită de semnăturile adunate de petiţia online, braşoveanca ce a iniţiat acest demers cere ca, în cazul în care Ministerul Transporturilor nu poate interveni sau nu poate transforma reabilitarea gării într-o prioritate, să predea obiectivul Municipalităţii, care să îşi asume investiţia. De altfel, în trecut Primăria Braşov a făcut mai multe demersuri la minister pentru preluarea în administrare a obiectivului, tocmai pentru a face o reabilitare completă, însă fără succes.

Previous Story

Brasov. „Mai multe spitale, un singur acoperiș. Avem nevoie să vorbim pe o singură voce – vocea Brașovului”

Next Story

Brașov: Un nou Hypermarket Carrefour se va deschide într-un mall