Last Updated on martie 11, 2016
Institutul Naţional de Sănătate Publică a trimis primăriilor din România un document prin care avertizează asupra pericolului apariţiei şi în ţara noastră a speciei de ţânţar purtător al virusului Zika şi a recomandat elaborarea unor planuri pentru combaterea acestor insecte.
Reprezentanţii municipalităţii braşovene vor discuta cu cei ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi cu cei de la Direcţia de Sănătate Publică, pentru a vedea ce măsuri trebuie luate pentru a preveni apariţia cazurilor de îmbolnăviri cu virusul Zika, scrie bzb.ro
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, a declarat că în municipiu există mai multe zone cu umiditate mai mare, care favorizează înmulţirea acestor insecte. „Cu risc din acest punct de vedere sunt zona mai mlăştinoase, cum este cazul lacului Noua, Bartolomeului sau Stupiniului. De asemenea, pericolul reproducerii ţânţarilor există şi în cartierul Tractorul, unde 50% din subsolurile blocurilor sunt inundate”, a precizat reprezentantul municipalităţii.
[ads2]
După ce se va încălzi vremea şi vor începe să apară insectele, Toarcea a precizat în Braşov se va derula o campanie de monitorizare. Mai precis, va fi efectuat un studiu, în urma căruia se va vedea unde sunt cele mai multe insecte. „Vor fi instalate nişte staţii de monitorizare, mai precis nişte recipiente cu orificii în care se va turna o substanţă care atrage ţânţarii. Periodic, insectele capturate vor fi recoltate, iar în acest mod se va putea stabili distribuţia pe raza municipiului a insectelor, dar se fa putea afla ţi în timp util dacă au apărut ţânţari din specia care transmite virusul Zika”, a mai spus Toarcea.