Brasov: Controale la fabrica de lactate de la Hălchiu de la care ar proveni laptele consumat de elevii Şcolii nr. 40 “Iulia Haşdeu” din Galaţi, unde zeci de elevi au simptome de toxiinfecţie alimentară.

Last Updated on martie 10, 2016

Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului Regiunea Centru – Braşov a făcut controale la fabrica de lactate din Hălchiu, de la care se crede că ar proveni laptele consumat de elevii Şcolii nr. 40 “Iulia Haşdeu” din Galaţi, unde zeci de elevi au simptome de toxiinfecţie alimentară.

“Deocamdată nu am găsit nereguli la fabrica de la Hălchiu pentru că nu au sosit încă analizele de laborator. Au un sistem ultramodern, utilajele sunt noi, totul este de ultimă generaţie. Mai degrabă poate fi vorba de nereguli la transport, manipulare, deoarece sunt mai multe firme intermediare care intervin până în momentul în care laptele ajunge la copii. Totuşi se va face o analiză şi la ambalaj, să vedem dacă se închide etanş suficient de bine pentru a nu permite pătrunderea aerului şi alterarea produsului înainte de expirarea termenului de valabilitate“, a spus Susanu, citat de mediafax.ro

Joi, 40 de elevi de la Şcoala Generală nr. 40 “Iulia Haşdeu” din Galaţi au fost transportaţi la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au consumat laptele distribuit prin programul “Laptele şi cornul”, 36 dintre aceştia rămânând internaţi.

De asemenea, la începutul acestei luni 17 elevi la Şcoala nr. 3 din comună Pechea, judeţul Galaţi, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce ar fi consumat laptele primit prin programul “Laptele şi Cornul”.

Previous Story

Brașov: George Scripcaru a fost EXCLUS din conducerea PNL pentru că a luat mită!

Next Story

Braşovul amenințat de virusul ucigaș Zika. Vezi care sunt zonele de risc din oraș: