Brașov: Primăria ar putea da terenul pentru noul spital. Ar putea

Last Updated on martie 31, 2016 George Scripcaru a declarat ieri, în timpul şedinţei de plen a forului deliberativ local, că primăria ar putea da terenul pentru noul spital al Brașovului.

„După dezbatere, am stat cu membrii Comitetului Director mai bine de două ore, pentru a vedea ce putem face în continuare. Am convenit ca, în următoarele săptămâni, ei să pregătească un concept, din care să rezulte cum ar trebui să arate unitatea, o schemă şi alte detalii.

Eu am cerut serviciilor de specialitate ale Primăriei să caute terenuri pe care s-ar putea construi un nou spital. Au fost identificate două amplasamente, dar se mai caută şi alte variante. După ce Asociaţia Noul Spital va avea un proiect la nivel de concept, ne vom întâlni şi vom vedea unde s-ar putea construi spitalul. Abia când vom avea aceste aspecte puse la punct, vom vedea ce paşi trebuie urmaţi şi vom veni în Consiliul Local Braşov cu proiecte de acte normative.

[ads2]

De asemenea, după ce vom şti exact ce vrem să construim la Braşov, parlamentarii braşoveni, consilierii judeţeni şi prefectul vor trebui să facă front comun şi să înceapă demersurile la Guvernul României pentru includerea proiectului spitalului braşovean într-un program naţional.

Municipiul Braşov nu poate finanţa o astfel de investiţie, însă poate contribui cu terenul şi cu realizarea utilităţilor”, a declarat Scripcaru, citat de bzb.ro

El a reamintit că demersuri privind construirea unui nou spital la Braşov s-au mai făcut şi în trecut. „A fost stabilit chiar şi terenul, respectiv cel pe care s-a construit centrul de cercetare al Universităţii Transilvania. Dar, cum am spus atunci, nu a fost pentru cine s-a pregătit. Ba mai mult, proiectul spitalului braşovean trebuia să intre spre aprobare într-o şedinţă de Guvern, dar a fost retras în ultima secundă”, a afirmat Scripcaru.

„Important este ca solutiile sa fie si aplicate, nu doar enuntate in campaniile electorale” a scris Cătălin Leonte pe pagina sa de Facebook.

Previous Story

Brașov. George Scripcaru: „Înlocuim gropile cu limitatoarele! Am trecut de la o extremă la alta”

Next Story

Brașovul câștigă teren în fața Sibiului. Este pe primul loc din Regiunea Centru la numărul de turiști