Brașov. George Scripcaru: „Înlocuim gropile cu limitatoarele! Am trecut de la o extremă la alta”

Last Updated on martie 31, 2016 Primarul Brașovului a comentat decizia poliției rutiere de a instala limitatoare de viteză la aproape toate intersecțiile de pe străzile principale din oraș, considerând această măsura ca fiind excesivă.

Primarul a afirmat că multe dintre recomandările Poliţiei Rutiere le-a implementat pentru că „aşa au cerut. Le-am spus că nu e firesc să desfiinţezi trecerea de pietoni de pe Calea Bucureşti. Le-am spus că nu e normal să punem limitatoare la distanţe atât de mici unele de altele. Am trecut de la o extremă la alta. Înlocuim gropile cu limitatoarele. Cum circulă o salvare cu un pacient pe o astfel de stradă?”, a declarat George Scripcaru, citat de bzb.ro

foto: Dan Leu
foto: Dan Leu

La finalul interpelării, el a reamintit că „aceste măsuri nu se fac pentru că aşa vrem noi. Le-am spus că sunt excesive, dar trebuie să îndeplinesc ce a spus Poliţia Rutieră. De altfel, tot ce s-a făcut până acum pe străzile oraşului, s-a realizat după ce a fost obţinut avizul Poliţiei Rutiere. Nimic nu s-a făcut fără ştiinţa şi aprobarea lor”.

[ads2]

În total, în municipiul Braşov sunt aproape 80 de treceri de pietoni unde au fost montate în ultimele săptămâni limitatoare de viteză, faţă de 31 în 2015. Aceasta a fost doar una dintre măsurile cerute de Poliţia Rutieră în Comisia de Circulaţie pentru creşterea siguranţei în zona trecerii de pietoni, după ce, de la începutul acestui an, patru pietoni braşoveni şi-au pierdut viaţa călcaţi de maşini, pe zebră.

Previous Story

Aeroportul Brașov. „Încurajări” din Sibiu: „Aeroportul Brașov se va dezvolta greu”, directorul aeroportului din Sibiu

Next Story

Brașov: Primăria ar putea da terenul pentru noul spital. Ar putea