Brașov: Premieră la Spitalul „Sfântul Constantin”. O operaţie care i-a salvat şoldul unui tânăr. În puţine spitale din Europa se pot face astfel de intervenţii

Last Updated on martie 11, 2016 Medicii de la Spitalul „Sfântul Constantin” din Braşov și-au arătat din nou profesionalismul. Zilele trecute, la secția de ortopedie, a fost făcută cu succes  o artroscopie de şold. Tehnica minim invazivă, rară şi în alte ţări europene, a fost aplicată unui pacient de 37 de ani. Fără această intervenţie, bărbatul ar fi fost în câţiva ani candidatul perfect pentru protezare de şold, lucru deloc indicat la o vârstă tânără.

Alexandru Şerban suferea de mai bine de un an de dureri de şold. Avea dureri la mers şi uneori chiar şi când stătea. În plus întâmpina dificultăţi când trebuia să se lege la şireturi sau în timpul altor activităţi uzuale. După un diagnostic complet, bărbatul a decis că cel mai bine este să treacă printr-o artroscopie de şold. S-a temut că o operaţie clasică l-ar fi ţintuit săptămâni întregi la pat. Cu artroscopia, la 24 de ore poate părăsi spitalul.

„Am dormit câteva ore, după care m-am trezit şi nu m-a durut nimic”, a spus astăzi pacientul Alexandru Şerban despre operaţie pentru rttbrasov.ro.

12825176_198979893802889_13452157_n 12837202_198979887136223_53151900_o

În puţine spitale din Europa se pot face astfel de intervenţii

[ads2]

Spitalul braşovean se plasează printre puţinele centre de ortopedie din Europa care deţin dotări ultramoderne necesare efectuării artroscopiei de şold dar şi personal cu competenţe în acest domeniu. Afecţiunea de care suferea Alexandru Şerban nu necesita în acest moment protezarea şoldului, însă, dacă ar fi fost amânată ar fi avut consecinţe catastrofale pentru pacient.

 

Printre avantajele incontestabile ale artroscopiei se numără vindecarea mai rapidă comparativ cu intervenția clasică, pentru că suferințele induse de rană sunt mai reduse iar durerea este mult diminuată. În plus, sprijinul pe membrul operat este reluat din ziua operaţiei iar reinserția profesională se poate face rapid.

Un alt avantaj, deloc de neglijat, sunt cicatricile aproape invizibile ce rămân în urma operaţiei.

Previous Story

Brașov: 23 de elevi luați cu ambulanțele de la școală. „Au acuzat dureri abdominale, greață și vărsături”. Vezi reacția Inspectoratului Școlar:

Next Story

Video Brașov: Zonele verzi ale orașului, înţesate de gunoaie