Brașov: 23 de elevi luați cu ambulanțele de la școală. „Au acuzat dureri abdominale, greață și vărsături”. Vezi reacția Inspectoratului Școlar:

Last Updated on martie 11, 2016 23 de copii au fost luați cu ambulanțele de la Şcoala Generală nr 31 din cartierul Triaj după ce au acuzat dureri abdominale, greață și vărsături. Ei au consumat lapte oferit în cadrul programului „Lapte și Cornul”.

Inspecotratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov a decis să suspende programul „Cornul şi laptele“ care urma să se distribuie astăzi şi luni, după ce numărul copiilor care au ajuns la spital de la Şcoala Generală nr. 31 a ajuns la 23.

Inspectorul şcolar judeţean Ariana Bucur a declarat că a luat deciza să suspende distribuirea de lapte în cadrul programului „Cornul şi laptele“ în toate şcolile din judeţ pentru azi după-masa şi luni.

„Am luat decizia de a suspenda programul «Cornul şi laptele» de astăzi după masa şi inclusiv pentru ziua de luni, până când vom avea nişte rezultate în acest caz. Am încercat astăzi să iau legătura şi cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Braşov şi într-un final am reuşit să vorbesc cu ei şi să le comunic că am luat această decizie şi au fost de acord cu suspendarea programului“, a spus Ariana Bucur citată de Monitorul Expres.

[ads2]

Numărul copiilor de la Şcoala Generală nr 31 din cartierul Triaj care au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov a ajuns la 23, copiii fiind preluaţi cu mai multe ambulanţe.

Potrivit purtătorului de cuvînt al Ambulanţei Braşov, dr. Adriana Palaghiea, de la Şcoala Generală 31 au fost preluaţi de ambulanţe 23 de copii şi transportaţi la Spitalul de Boli Infecţioase pentru îngrijiri.

„Copiii au prezentat simptome digestive, dureri de cap, abdominale, greaţă şi vărsături“, a spus dr. Palaghiea.
De asemenea, alţi patru copii de la Şcoala Generală nr 2 din Codlea au ajuns la spitalul din localitate cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară.

Laptele consumat atît de copiii din Braşov, cît şi de cei din Codlea care au acuzat probleme digestive provine de la firma Dorna din Suceava.

Previous Story

De ce este frumos Brașovul? Pentru că ne permitem

Next Story

Brașov: Premieră la Spitalul „Sfântul Constantin”. O operaţie care i-a salvat şoldul unui tânăr. În puţine spitale din Europa se pot face astfel de intervenţii