Brașov: Ne mint autoritățile? Elevii s-au îmbolnăvit pentru că … Nu din cauza laptelui, Nu din cauza apei, Nu din cauza paielor cu care au băut.

Last Updated on martie 15, 2016 30 de elevi din Brașov și Codlea s-au îmbplnăvit la școală după ce au consumat lapte și corn. Autoritățile au verificat până și paiele cu care au băut și nu au găsit nimic. Ce ne ascund autoritățile?

Nu este posibil ca 30 de copii să se îmbolnăvească și autoritățile să ne anunțe că nu știu cauza îmbolnăvirii. Trebuie să ajungem să suspectăm că autoritățile au făcut analize la loturile bune furnizate de companiile aflate în culpă în loc să facă la cele cu probleme?

Autoritățile ne-au spus că brânza de la Lactate Brădet nu poate îmbolnăvi bebelușii de  sindromul hemolitic uremic. Surpriză totală din Italia. Autoritățile de acolo acuză firma Lactate Brădet că a îmbolnăvit un bebeluș de 14 lun! Ne mint autoritățile din România?

Analizele parţiale ale laptelui, cornului, iaurtului şi chiar şi la paiele cu care elevii au servit laptele nu arată că acestea i-ar fi îmbolnăvit pe copii anunță autoritățile din Brașov citate de rttbrasov.ro.

[ads2]

Testele ultrarapide au confirmat deja că, în proporţie de 95- 98 %, laptele nu conţinea enterobacterii. Nici la citirile intermediare pe metoda clasică nu pare că ar fi vreo problemă, însă rezultatele finale vor fi gata miercuri la prânz. Nici apa de la şcoală, spun inspectorii sanitar veterinari, nu poate fi cauza, pentru că numărul copiilor ar fi fost mult mai mare sau ar fi apărut alte cazuri şi în cartier.

12168917_201601876874024_640320411_o

„Răspunsul este mai mult decât complex şi reprezintă o activitate de grup, adică coroborarea datelor prezentate de noi cu cele de la Direcţia de Sănătate Publică şi de la Spitalul de Boli Infecţioase. Ultimele rezultate se referă la examenul bacteriologic în privinţa laptelui şi la cel microbiologic pentru corn (drojdie şi mucegaiuri). Rezultatele intermediare sunt negative deocamdată”, a explicat marţi, dr. Dorin Enache, director executiv DSVSA Braşov.

Previous Story

Primarul Sibiului: „Brașovul mie mi s-a părut plictisitor. E monoton”. Are dreptate?

Next Story

Video Brașov: RĂZBUNARE?! 7 braşoveni şi-au găsit cauciucurile înțepate