Brasov. „Mai multe spitale, un singur acoperiș. Avem nevoie să vorbim pe o singură voce – vocea Brașovului”

Last Updated on martie 27, 2016 Am participat la prezentarea argumentelor pentru construirea unui nou spital în Brașov. Un spital multidisciplinar și cu adresabilitate regională. Echipa condusă de dr. Dan Grigorescu a expus și explicat coerent nevoia unei noi unități sanitare, în condițiile în care clădirile spitalicești ale orașului sunt răspândite prin toate cartierele, iar oamenii bolnavi sunt nevoiți să alerge de la un medic la altul.

Prin această construcție, s-ar găsi rezolvarea unei probleme stringente pentru brașoveni, dar s-ar realiza și o reparație istorică pe care orașul nostru o merită: când comuniștii au construit spitale în țară, pe noi ne-au evitat. Ceaușescu fusese arestat cândva la Brașov și ne purta o aversiune nemărturisită.

rerervwxaAS

Dincolo de argumentele prezentate, e limpede că sistemul de sănătate brașovean are nevoie de o îmbunătățire majoră. Clădirile risipite prin oraș nu mai corespund standardelor, iar pacienții sunt plimbați de la o secție la alta. Aducerea secțiilor medicale sub un singur acoperiș este o prioritate.

Chiar dacă ridicarea unui spital regional este un proiect național, primii beneficiari vor fi brașovenii. De aceea, susțin acest demers. Primăria se poate implica în mod direct prin identificarea și alocarea unui teren corespunzător, cu utilitățile necesare. Pentru obținerea finanțării – în jur de 170 de milioane de euro – actorii politici și din administrațiile locală și județeană trebuie să facă lobby puternic. Un astfel de proiect depășește interesele de grup sau de partid, avem nevoie să vorbim pe o singură voce – vocea Brașovului.

De fapt, lucrurile sunt foarte simple: societatea civilă vine cu un proiect, iar administrația trebuie să și-l asume și să îi dea curs. Agenda aleșilor se face cu prioritățile cetățenilor.

Refacerea infrastructurii spitalicești, operaționalizarea sistemului de asistență socio-medicală la domiciliu pentru vârstnici, precum și dispersarea stațiilor de intervenție de urgență (salvare și pompieri) în mai multe puncte ale orașului sunt măsuri nu doar pentru un Brașov modern, ci pentru unul normal. Cu alte cuvinte, să trecem la treabă și să creștem Brașovul!

  • Cătălin Leonte,
  • candidat independent la Primăria Brașov
Previous Story

Brasov. Polițistul Marian Godina: „EU NU VOI FI NICIODATĂ LOVIT PE TRECERE!” Vezi aici de ce:

Next Story

De fapt cine scoate din mizerie Gara Braşov?