Brașov: Brâul Maicii Domnului va fi adus la Biserica ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Piaţa Sfatului

Last Updated on martie 8, 2016

Credincioșii brașoveni vor avea ocazia de a se închina la Brâul Maicii Domnului, în perioada 21-23 martie, anunță biroul de presă al Arhiepiscopiei Sibiului. Acesta va fi adus la Biserica ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Piaţa Sfatului, luni, 21 martie 2016, la ora 13 şi va sta spre închinare până miercuri, 23 martie 2016, la ora 22.

“Credincioşii din Arhiepiscopia Sibiului vor avea bucuria de a se închina Cinstitului Brâu al Maicii Domnului, care va fi adus la Braşov în perioada 21-23 martie şi la Sibiu în perioada 24-26 martie, de o delegaţie de la Mănăstirea Kato Xenia, din Mitropolia de Volos, Grecia, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi a Înaltpreasfinţitului Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Brâul Maicii Domnului va sosi la Braşov, luni, 21 martie 2016, la ora 13, la Biserica ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Piaţa Sfatului, şi va sta spre închinare până miercuri, 23 martie 2016, la ora 22. Joi, 24 martie, delegaţia din Grecia va duce Brâul Maicii Domnului la Sibiu, la Catedrala Mitropolitană, unde va rămâne spre închinare până sâmbătă, 26 martie 2016, la ora 9”, se arată într-un comunicat transmis de Arhiepiscopia Sibiului.

brau

O parte din Brâul Maicii Domnului se păstrează în Mănăstirea Kato Xenia, din Grecia, iar cealaltă în Mănăstirea Vatopedu, din Muntele Athos, potrivit Biroul de presă al Arhiepiscopiei Sibiului.

“Brâul este ţesut din păr de cămilă şi, alături de Cinstitul ei Acoperâmânt, constituie o amintire preţioasă ce se păstrează din viaţă pământească şi smerită a Maicii Domnului, fiind cinstit cu multă evlavie de credincioşii ortodocşi din întreaga lume”, se mai arată în comunicat.

Previous Story

Video Brasov: Poliția l-a prins cu un câine pe bărbatul care se lua de femei în stațiile RAT. Vezi aici Video:

Next Story

Brașov: Autoturism lovit de tren! 3 persoane se aflau în mașină