Accidente Brasov pe trecerea de pietoni: Pilotul de raliu Dan Girtofan: „Nu iti ajung 30-40 de metri sa opresti”. Primăria spune că totul este ok

Last Updated on martie 8, 2016

De la începutul acestui an numărul accidentelor pe trecerile de pietoni din oraș a crescut foarte mult și din păcate patru persoane și-au pierdut viața. Brașovenii cer autorităților să ia măsuri și să semnaizeze corespunzător trecerile de pietoni, lansând în acest sens și o petiție, semnată până acum de peste 2.000 de oameni.

Oamenii care au semnat petitia initiata dupa accidentul din acest weekend, în urma căruia o fată de 16 ani și-a pierdut viața,  cer ca trecerile de pietoni de pe Calea Bucuresti – cel mai circulat bulevard din Brasov – sa fie iluminate, iar inaintea lor sa fie montate limitatoare de viteza pe sosea. Politistii spun ca de la inceputul anului au ridicat 540 de permise numai pentru neacordare de prioritate pe zebra. Cu toate astea trei oameni au murit numai pe aceasta sosea in mai putin de 3 luni, scrie stirileprotv.ro

Reprezentantii Primariei sustin ca trecerea de pietoni e semnalizata ca la carte. Ba chiar soferii sunt avertizati cu 150 de metri inainte ca trebuie sa incetineasca.

Sorin Toarcea, purtatorul de cuvant al Primariei Brasov: “Deocamdata Politia ne-a facut o serie de recomandari privind introducerea a noi semnalizari. Unde au fost accidente am introdus chiar doua-trei masuri suplimentare tocmai pentru a evita acest lucru.”

Brasovul este singurul oras din tara unde limita de viteza este de 60 de km la ora, cu mici exceptii. Pilotul de raliu Dan Girtofan spune ca la asemenea viteza e nevoie de o distanta mare de franare.

Dan Girtofan, pilot de raliu: “Pana creierul nostru percepe pericolul au trecut 0,7 secunde, pana actionam padala de frana mai trec 0,7. O secunda jumate dureaza pana tu reactionezi sa pui frana, apoi intervine viteza cu care este. Nu iti ajung 30-40 de metri sa opresti.”

Previous Story

Brasov: Deloitte vrea să angajeze 60 de tineri. Vezi care sunt poziţiile vizate

Next Story

Video Brasov: Poliția l-a prins cu un câine pe bărbatul care se lua de femei în stațiile RAT. Vezi aici Video: