Dezastru la FC Brașov. Fiscul cere falimentul adică desfințarea echipei

Last Updated on februarie 16, 2016

FC Brașov este la un pas de faliment după ce astăzi Adunarea Generală a Creditorilor a respins planul de reorganizare a clubului.

Administratorul judiciar al FC Braşov, Alexandru Cosmin Gheorghe, a anunţat la finalul şedinţei că va cere miercuri judecătorului sindic intrarea clubului în faliment.

„78% dintre creditorii masei credale au votat împotriva planului de reorganizare. Miercuri voi solicita judecătorului sindic, o cerere de deschidere a procedurii de faliment. Asta înseamnă dizolvarea societăţii şi oprirea activităţii. Există şi căi de atac, se poate formula apel împotriva sentinţei prin care judecătorul sindic infirmă planul. Curtea de Apel va stabili dacă această cale de atac va fi admisă. Dacă există un potenţial investitor care să achiziţioneze creanţele, există o şansă de salvare“, a declarat Alexandru Cosmin Gheorghe, citat de monitorulexpres.ro

Conducerea clubului braşovean are de gând să conteste decizia luată astăzi. Mai mult decât atât, un grup de oameni de afaceri va merge mâine în instanţă cu o scrisoare bancară de garanţii, pentru a contesta intrarea în faliment.

Grupul este reprezentat în cadrul clubului de doctorul Gheorghe Popa.

Fotbal Club Brașov a fost fondat în toamna anului 1936, fiind urmașul clubului Brașovia Brașov în fotbalul românesc. Este cea mai cunoscută echipă de fotbal a orașului Brașov, neavând adversari istorici în județ. De asemenea, este prima echipă românească de fotbal ce a reușit să câștige un trofeu internațional, Cupa Balcanică în anul 1961.

Previous Story

Brașov: Sentință FINALĂ! Închisoare cu executare pentru șoferul din Cristian care a spulberat o femeie gravidă pe trecerea de pietoni

Next Story

Brasov: 500 de kilograme de mici, muşchiuleţ de porc şi carne tocată expirată. Câtă carne expirată au mâncat până acum brașovenii?