Brașov: Sentință FINALĂ! Închisoare cu executare pentru șoferul din Cristian care a spulberat o femeie gravidă pe trecerea de pietoni

Last Updated on februarie 16, 2016 Curtea de Apel Brașov a pronțat decizia definitivă în cazul în care Liviu-Gheorghe Neculicioiu, şoferul beat din Cristian a spulberat o femeie gravidă pe trecerea de pietoni. Dacă în primă instanță șoferul  a primit o pedeapsă cu suspendare la apel a primit cu executare.

Sentința Curții de Apel Brașov: Tip solutie: Agravarea pedepsei
Solutia pe scurt: Admite apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov şi partea civilă Ganea Laurenţiu Florin împotriva sentinţei penale nr. 1562/11.09.2015 pronunţată de Judecătoria Braşov în dosarul penal nr. 12529/197/2015 pe care o desfiinţează în ceea ce priveşte individualizarea judiciară a pedepsei aplicate pentru infracţiunea de vătămare a fătului, cuantumul pedepsei rezultante şi individualizarea judiciară a executării pedepsei rezultante.

Rejudecând cauza în aceste limite: Majorează pedeapsa aplicată inculpatului Neculicioiu Liviu Gheorghe pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare a fătului, prevăzută de art. 202 alineat 3, teza a II a şi 5 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alineat 10 Cod de procedură penală, de la 9 luni închisoare la 1 an închisoare.

foto: Monitorul Expres
foto: Monitorul Expres

În baza art. 39 alineat 1 litera b Cod penal contopeşte pedeapsa de 2 ani închisoare, aplicată prin sentinţa apelată pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 336 alineat 1 Cod penal cu pedeapsa de 1 an închisoare, aplicată prin prezenta decizie, aplică pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de 4 luni închisoare, rezultând pedeapsa de 2 ani şi 4 luni închisoare, pe care o va executa inculpatul.

[ads2]

Menţine dispoziţiile privind aplicarea pedepsei complementare şi accesorii. Înlătură dispoziţiile privind suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei rezultante. Dispune executarea în regim de detenţie a pedepsei rezultante de 2 ani şi 4 luni închisoare. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale atacate.

În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina acestuia. În baza art. 276 alineat 4 Cod de procedură penală obligă SC Euroins România Asigurare Reasigurare SA la plata cheltuielilor de judecată efectuate de partea civilă în faza apelului, în cuantum de 2500 de lei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 16.02.2016
Document: Hotarâre  86/2016  16.02.2016

Previous Story

Brasov: Primarul George Scripcaru a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită și abuz în servicu ! Îl mai votezi dacă a luat mită?

Next Story

Dezastru la FC Brașov. Fiscul cere falimentul adică desfințarea echipei