Cetățuia Brașovului este a orașului, nu este proprietatea Aro Palace. Noi documente descoperite în arhiva primăriei!

Last Updated on februarie 22, 2016 Multă lume s-a întrebat cum se face că Cetățuia Brașovului este în proprietatea Aro Palace și nu a orașului. Este ilogic ca o societatea comercială constituită după 1989 să dețină în proprietate un monument istoric construit acum câteva sute de ani.
Ei bine, cineva de la Primăria Brașov nu s-a uitat bine la acte astfel că Aro Palace și-a trecut în proprietate Cetățuia. Zilele trecute cineva tot de la Primărie s-a uitat în arhivă și a descoperit că … acest imobil aparţine municipiului Braşov: „imobilul generic denumit «Complex Cetate» identificat cadastral, în prezent in CF 130755 Braşov, provenită din conversia de pe hârtie a CF vechi nr. 31236 A+19, top 2068/1/2/ în suprafaţă de 5.002 mp, este proprietatea Municipiului Braşov, în domeniul public, fiind bun de interes şi uz public”.(sursa: bzb.ro)

Cei de la Primăria Brașov susțin acum la tribunal că cei de la Aro Palace și-au trecut în proprietate Cetățuia care la Cartea Funciară apare ca aparținând orașului. Cum poți să faci așa ceva doar cei de la Cartea Funciară pot spune.

vffrfrr52253

Aro Palace a vrut să vândă Cetățuia acum câțiva ani iar primarul George Scripcaru era pregătit să plătească aproximativ 3 milioane de euro sau să facă un schimb de terenuri.

„Am discutat şi cu noua conducere a SC Aro Palace SA, care deţine acest obiectiv. Este posibil ca monumentul să fie preluat de Ministerul Culturii sau de către Consiliul Judeţean Braşov, dar dacă acest lucru nu se va întâmpla, ne vom exercita dreptul de preemţiune în condiţiile propuse de noi, respectiv vom cere un schimb de terenuri”, a declarat în 2013 primarul Braşovului, George Scripcaru.

Tranzacţia de cumpărare a Cetăţuii Braşovului de către Primărie a intrat însă în atenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, procurorii anticorupţie au solicitat în 2015 Primăriei Braşov Hotărârea Consiliului Local şi documentele aferente prin care instituţia şi-a exercitat dreptul de preemţiune pentru cumpărarea obiectivului de pe Dealul Straja, în urma unui contract cu SC Aro Palace SA, patronată de SIF Transilvania.

Anchetatorii verifică, în primul rând, termenii negocierii şi modul prin care SC Aro Palace s-a împroprietărit cu monumentul istoric.

Se pare că după ce DNA a intrat pe fir cineva din Primărie și-a adus aminte că totuși Cetățuia este a orașului și nu trebuie să plătim 3 milioane de euro.

Noroc că avem DNA în orașul nostru!

 

Previous Story

Video Brașov: Abuz al polițiștilor locali asupra unui artist de pe Republicii

Next Story

Corona Brașov – HC Odense în cupa EHF. De mâine se vând bilete pentru retur