Brasov: Primăria construiește prima trecere de pietoni „inteligentă”. Vezi ce poate „face”:

Last Updated on februarie 26, 2016 Numeroasele accidente înregistrate pe trecerile de pietoni din oraș a determinat primăria să implementeze un proiect pilot în vederea creşterii siguranţei rutiere şi pietonale, pe timp de noapte.
Astfel, pe strada Independenţei, ar urma să fie amenajată luna următoare prima trecere de pietoni inteligentă din municipiu, informează bzb.ro

Pe ambele părţi ale străzii în dreptul trecerii de pietoni vor fi montaţi stâlpi de iluminat pe care vor fi instalaţi senzori de mişcare, iar în momentul în care o persoană va vrea să traverseze şi va intra în raza de acţiune a senzorului intensitatea becului va creşte.

fefeffe

De asemenea, în asfalt, de-a lungul străzii de o parte şi de alta a „zebrei” vor fi montate două şiruri de LED-uri, care se vor aprinde tot în momentul în care pietonul ajunge în dreptul senzorilor şi se angajează în traversare.

[ads2]

Proiectul care are titlu experimental va fi realizat de către societatea care administrează iluminatul public din municipiu şi sunt finanţate în totalitate de către acesta. În Braşov, singura trecere care are sistem de avertizare cu led-uri încorporate în asfalt se află la Spitalul Judeţean, însă şirul luminos sclipeşte tot timpul, indiferent dacă sunt sau nu pietoni care vor să traverseze.

Previous Story

Brasov: Cuţitarul de la Mall-ul Coresi a fost condamnat definitiv pentru tentativă de omor!

Next Story

FC Brașov salvată de patronul „Avantgarden”. Pentru moment