Un om de afaceri din Brașov a transportat cu elicopterul său mai mulţi dintre turiştii blocaţi la Bâlea Lac. Am fost plăcut surprinşi de decizia lui şi îi mulţumim pentru ce a făcut. A fost un gest neaşteptat”

Last Updated on ianuarie 20, 2016 Omul de afaceri braşovean Marcel Butuza, a participat cu elicopterul propriu la evacuarea celor 72 de turiști blocați la Bâlea Lac.
„Am rămas surprinşi când l-am văzut. Nu a luat legătura cu noi. S-a dus cu elicopterul din proprie iniţiativă la Bâlea. A aflat despre turiştii blocaţi şi despre faptul că este un copil de un an. A ajuns primul acolo, a luat copilul şi mama şi i-a coborât pe ei, prima dată. Iniţial, a spus că vine să facă un zbor, dar a făcut cinci zboruri, în tandem cu piloţii de pe elicopterele MAI”, a precizat Adrian David, şeful Serviciului Salvamont Sibiu, citat de mytex.ro, care a adăugat: „Am fost plăcut surprinşi de decizia lui şi îi mulţumim pentru ce a făcut. A fost un gest neaşteptat”.

Toți turiștii au fost evacuați cu ajutorul a trei elicoptere, două de la Ministerul de Interne şi un elicopter privat al omului de afaceri Marcel Butuza , peste Valea Bîlea, care leagă pe o distanţă de 3.700 de metri Lacul Bîlea, aflat la peste 2.000 de metri altitudine, cu Cascada Bîlea, aflată cu 200 de metri mai jos.

vcxsaxa

Elicopterele au aterizat pe un cîmp, în apropierea localităţii Cîrţişoara, aflată în vecinătatea zonei turistice Bîlea şi la 60 de kilometri distanţă de municipiul Sibiu.

[ads2]

În această perioada a anului, telecabina este singura modalitate de a ajunge la Bîlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, Transfăgărăşanul fiind închis şi blocat de zăpadă

Previous Story

Brrrrrrașov. Vezi cum se numesc județele din România pe cod galben de ger!

Next Story

Accident Brasov: Tânără LOVITĂ pe TRECEREA de PIETONI! Șoferul a fugit de la locul accidentului !