PA Aeroportul Brasov: Au RECUNOSCUT ! O parte din terenul pe care trebuia construit nu mai există în proprietatea Consiliului Județean ! Degeaba înjurați Bucureștiul !

Last Updated on ianuarie 16, 2016 Deranj mare astăzi la Consiliul Județean. După săptămâni de amenințări reciproce între PSD și PNL, la ședința de astăzi a CJ s-a căutat o soluție pentru terenul aeroportului pe care Guvernul l-a dat dar Consiliul Județean nu îl poate primi. De ce? Pentru că o parte din el NU mai există în proprietatea județului.
În 2009 a fost aprobată Legea nr. 197/2009 prin care s-au transferat din proprietatea statului (Institutul Cartofului Brașov) 200 de hectare de teren către Consiliul Județean Brașov pentru construcția Aeroportului.

Legea poate fi găsită pe siteul Camerei Depuraților la acest link http://www.cdep.ro/proiecte/2007/500/30/7/leg_pl537_07.pdf. Legea instituia câteva obligații. Cele mai importante, la articolul 2:

(2) Suprafaţa de teren, prevăzută în anexă, se utilizează exclusiv pentru realizarea obiectivului „Aeroport Internaţional Braşov-Ghimbav”.

(3) Suprafaţa de teren, prevăzută în anexă, nu poate fi trecută în categoria proprietate privată.

(4) În cazul nerealizării obiectivului „Aeroport Internaţional Braşov-Ghimbav”, în termen de 5 ani, suprafaţa de teren, prevăzută în anexă, revine de drept în domeniul public al statului şi în administrarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă de Zahăr Braşov, judeţul Braşov.”

Ce a făcut Consiliul Județean din 2009? Nu a făcut Aeroportul, astfel că, potrivit legii, cele 200 de hectare au trecut din nou în proprietatea statului (Institutul Cartofului Brașov). Doar că, în 2009, Consiliul Județean a trecut din domeniul public al statului în domeniul privat 75 de hectare din cele 200.

Ce spune legea?

(3) Suprafaţa de teren, prevăzută în anexă, nu poate fi trecută în categoria proprietate privată.

dede

Astăzi, consilierii județeni au votat o hotărâre prin care 59 de hectare de teren din proprietatea privată au trecut-o în proprietatea publică pentru a reîntregi cele 200 de hectare. 16 hectare nu le mai pot transfera înapoi pentru că le-au dat la schimb sau le-au vândut.

Lucru ce constituie infracțiune și se pedepsește cu ani grei de închisoare.

De ce au făcut transferul privat-public?

Simplu. Institutul Cartofului refuză, pe bună dreptate, să semneze actele. În 2009 Institutul Cartofului a dat Consiliului Județean 200 de hectare. Pentru că CJ nu a construit aeroportul în 5 ani, cele 200 de hectare trebuiau să reintre în proprietatea Institutului.

Parlamentul a aprobat în acest an din nou tranferul celor 200 de hectare către Consiliul Județean de la Institul Cartofului. Doar că Institutul nu le primise înapoi de la CJ pentru că CJ, v-ați prins, a înstrăinăt terenurile.

Ca cei de la Consiliul Județean să primească din nou cele 200 de hectare ei trebuie mai întăi să le predea la Institutul Cartofului. Dar nu mai au 200 de hectare. Cum să le dea?

Aici, pentru că nu intervine DNA, intervine geniul „consilierilor” județeni. „Acoperiți” de noua lege, ei vor să șteargă hectarele lipsă din lege. Pur și simplu. Să nu mai predea 200 de hectare ci mai puțin cu 16 hectare. Și nimeni să nu spună nimic.

[ads2]

Doar că, cei de la Institutul Cartofului, având exemplul celebrului Mecinicopschi, de la alt Institut, nu vor să fie parte la această măgărie. Ce vor să facă actualii consilieri este o chestiune penală. Și curând, presa îi va crucifica pe cei de la Institut că nu vor să construiască Aeroportul din Brașov. Dacă cei de la Institutul Cartofului nu semnează actele transferul terenului nu se poate face. E simplu.

Ce să-i faci, dacă ai dreptate și trăiești în România. Și nu-i mai înjurați pe cei din București că nu ne lasă să facem Aeroportul. Dacă vreți să vedeți cine nu ne lasă, mergeți la Consiliul Județean Brașov. E mai corect așa.

“Este vorba despre o suprafaţă de 59,3 ha care se află în domeniul privat. Pentru ca situaţia să revină la normal am aprobat miercuri, în şedinţa de plen, trecerea înapoi în domeniul public a acestei suprafeţe urmând ca împreună cu Prefectura să vedem cum putem corela anexa respectivă, cel mai probabil printr-o Hotărâre de Guvern” a declarat vicepreşedintele Claudiu Coman, citat de jurnalul.ro

„Acestea fac parte dintr-o suprafață mai mare, de aproximativ 72 (75 spun cei de la rttbrasov.ro)  de hectare, dar în urmă cu mai mulți ani, 12 hectare au constituit obiectul unui schimb de terenuri cu proprietari care aveau parcele zona afectată de lucrările la aeroport”, potrivit mytex.ro

 

Previous Story

Brasov: Sens giratoriu la Ceasu’ Rău

Next Story

Brasov: 7 noi sensuri giratorii 2016. Vezi unde vor fi amplasate: