Îndrăgostită de Brașov: O scriitoare din Anglia trăiește de șase ani într-un sat din județ

Last Updated on ianuarie 16, 2016 Încântată de frumusețea satului Măgura din Parcului Național “Piatra Craiului”, o scriitoare din Anglia a decis să rămână în România. Scriitoarea Arabella McIntyre Brown, în varsta de 57 de ani, a venit ca turist în România în urma cu 10 ani, iar de 6 ani îi învață engleza pe copiii din satul brașovean Măgura.

Arabella McIntyre-Brown s-a născut în sudul Angliei, dar s-a îndrăgostit atât de tare de locurile pe care le-a vizitat încât şi-a cumpărat o casă în satul Măgura din judeţul Braşov.
„A costat 1,3 miliarde de lei, pentru că vorbim de vremea când încă nu se schimbase moneda. Aşa că, atunci când am scos banii din bancă, am fost miliardară pentru un weekend. A fost 23.000 de lire”, a povestit scriitoarea pentru digi24.ro.

Traiul de zi cu zi în România nu a făcut-o să-şi piardă entuziasmul iniţial.

„Lucrez aici. Mă uit la Bucegi, de la fereastra biroului. În fiecare zi mă uit pe fereastra dormitorului meu, pe cea de la bucătărie, văd Piatra Craiului şi mă gândesc: cât de norocoasă sunt că trăiesc aici!”, a declarat Arabella McIntyre Brown.

Scriitoarei îi place să le povestească prietenilor despre locul care o face fericită şi scrie despre el pe reţelele de socializare şi în presa din Marea Britanie. În acelaşi timp, lucrează la o carte despre România.

[ads2]

Vezi aici Video:

Şi pentru că la Măgura se simte acasă, Arabella McIntyre-Brown învaţă limba română.

Previous Story

Aeroportul Brasov. George Scripcaru: Primăria are bani pentru finalizarea lucrărilor. Consiliul Județean să facă lucrurile clar. „Acum, unii spun că ar mai trebui 20 de milioane de euro, alți 30, ca la piață”

Next Story

Brasov: Incendiu la Prodlacta. Doi muncitori intoxicați cu fum