Cetatea Râşnov, printre cele mai frumoase 10 CASTELE din lume pe timp de iarnă. Știai că în 1923 râșnovenii au donat Cetatea princepelui Carol al II-lea pentru a o transforma în ,,reşedinţă de odihnă, ca un loc de relaxare în acest sănătos colţ al Ţării Bârsei”?

Last Updated on ianuarie 4, 2016 Publicația de turism Traveler a inclus cetatea Râșnov printre cele mai frumoase zece castele din lume pe timp de iarnă.
Revista Conde Nast Traveler a publicat o listă a celor mai frumoase zece castele “de zăpadă” din lume, cu peisaje uimitoare şi cetăţi impunătoare care merită vizitate pe timp de iarnă.

Cetatea Râşnov este inclusă pe această listă, alături de Castelul Neuschwanstein (Bavaria, Germania), Palatul ţarului Alexei Mikhailovich în Parcul Kolomenskoye (Moscova, Rusia), Castelul Matsumoto (Japonia), Castelul Hohenzollern (Germania), Castelul Hradcany (Praga, Republica Cehă), Castelul Blair (Perthshire, Scoţia), Castelul Gamlehaugen (Bergen, Norvegia), Castelul Uchisar (Nevsehir, Turcia) şi Castelul Inuyama (Japonia), informează romanialibera.ro.

bfbffb

Cetatea din județul Brașov a înregistrat în 2015 un număr record de aproape 363.000 de vizitatori.

[ads2]

Stiai că … impresionaţi de avantajele dobândite de brăneni după transformarea castelului Bran în reşedinţa particulară a reginei Maria, Consiliul orăşenesc din Râşnov, întrunit într-o şedinţă festivă la 2 august 1923, decide dăruirea cetăţii Râşnovului Principelui Moştenitor Carol al României, râşnovenii sperând ca viitorul rege Carol al II-lea să transforme cetatea în ,,reşedinţă de odihnă, ca un loc de relaxare în acest sănătos colţ al Ţării Bârsei”?

Însă Carol nu s-a arătat deloc interesat să locuiască într-o cetate medievală, la fel cum nu s-a arătat niciodată deosebit de entuziasmat de ideea mamei sale, regina Maria, de a transforma castelul Bran într-o reşedinţă regală

Previous Story

Brasov: Vezi programul cu public al Patinoarului Olimpic, 04 – 10 ianuarie

Next Story

Corona Brașov vs HCM Rm. Vâlcea, astăzi la Sala Sporturilor, în prima etapă a returului