Brasov: Universitatea Transilvania a sprijinit scrierea a 20 de lucrări „științifice” de către pușcăriași pentru a scăpa mai repede de închisoare. Ar trebui să-și dea demisia profesorii vinovați de acolo sau ar trebui să li se mulțumească pentru sprijin adus comunității?

Last Updated on ianuarie 11, 2016 Universitățile din România sprijină oamenii corupți. Acestea au girat, în ultimii trei ani, publicarea a 426 de lucrări cu o valoare științifică îndoielnică scrise de pușcăriași în încercarea lor disperată de a ieși mai repede din închisoare.
Cei mai inspirați pușcăriași au fost Dan Voiculescu si Dinel Staicu; ei detin recordul cu cate 10 lucrari “stiintifice” publicate de cand se afla in detentie.

Care este miza acestor publicații? Ei bine fiecare carte publicată reduce sentința autorului cu 30 de zile, astfel că, cei doi „autori” au reușit să își reducă pedeapsa cu aproape un an de zile.

Universitățiile din România, fie ele de stat sau private, au sprijinit această activitate, pentru că profesorii coordonatori ai acelei lucrări științifice aveau obligația de a prezenta un document oficial de la Universitatea la care erau angajați. Practic, prin eliberarea acelei adeverințe cu scopul de a fi prezentată la penitenciarul X, universitatea a girat eliberarea penalilor academicieni, scrie romaniacurata.ro.

fefef

Topul rușinii este condus de departe de Universitatea din Craiova, ai cărei profesori au girat 59 de lucrări, adică 13,85% din toate publicațiile recenzate. La distanță mare, cu 33 de lucrări coordonate (7,75%), se situează pe locul 2 al clasamentului Academia de Studii Economice din București. Pe locul 3 se află foarte aproape, cu 31 de lucrări coordonate, Universitatea Hyperion din București, prima clasată într-un top al universităților private.

Pe locul patru în acest top al rușinii se află Universitatea Transilvania din Brașov care a ajutat la publicarea a 20 de lucrări până acum.

[ads2]

Lista Universitatilor care au girat, coordonat si validat cartile „stiintifice” ale puscariasilor:

Universitatea din Craiova- 59 lucrari
Academia de Studii Economice din București- 33 lucrari
Universitatea Hyperion din București – 31
Universitatea Transilvania din Brașov (20 lucrări),
Universitatea Politehnică din București (17),
Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București (17),
Universitatea din Pitești (14)
Universitatea Ovidius din Constanța (14).
Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir din București (12)
Universitatea Spiru Haret din București, (12)
Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iași. (12)
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (10)
Academia de Poliție Al. I. Cuza din București (8)
Universitatea din Oradea, (7)
Universitatea Ecologică din București (7)
Universitatea Financiar Bancară din București (7)

Previous Story

Brasov: Explozie într-un bloc de pe Bulevardul Victoriei. O bătrână de 84 de ani a fost transportată la spital în stare gravă

Next Story

Accident Brasov: GRAV ! Femeie de 60 de ani lovită pe strada