Brasov: Mii de pacienţi, evaluaţi de un singur doctor. Pe el cine il poate ajuta sa nu o ia razna?

Last Updated on ianuarie 5, 2016 Mii de pacienți care trec pragul Direcției de Asistență Socială din Brașov sunt evaluați de un singur doctor. Salariile mici şi volumul mare de muncă au alungat posibilii candidaţi pentru cele două posturi vacante.
Chiar şi o mie de pacienţi trec lunar pragul cabinetului de la Direcţia de Asistenţă Socială unde un singur doctor stabileşte ce grad de handicap are fiecare şi, prin urmare, câţi bani primeşte conform legii.

„În ultimul an să spunem că am evaluat în jur de 8000 de pacienţi, în anul 2015, iar în ultimele cinci luni, să zicem un volum de 4000 şi ceva. Foarte mare greutate, fiind solicitant, avem şi dosare de analizat, şi pacienţi de evaluat aici la sediu, plus cei care sunt imobilizaţi, la domiciliu.”, a declarat Marius Parascan, medic, citat de digi24.ro.

La acest volum de muncă este nevoie de trei medici, dar nimeni nu vrea să se angajaze pentru un salariu de 1500 de lei.

Gheorghe Durnă, directorul DGASPC Braşov: „Sunt trei, patru ani, poate mai bine, de când scoatem la concurs acest post şi nu vine nimeni să se angajeze. Ar fi trebuit prevăzută o salarizare deosebită.”

[ads2]
Vezi aici Video:

În evidenţele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov sunt peste 17.000 de persoane cu handicap.

Previous Story

Brasov: TVA-ul a scazut, taxiurile cresc tarifele. 965 de taxiuri vor avea prețuri mai mari cu aceiași calitate a serviciilor

Next Story

A calatorit de la Brasov la Husi pentru a adopta un caine