Brasov. Deputatul Gabriel Andronache propune legea „anti-risipă”: alimentele a căror termen de expirare se apropie, să fie donate de magazine și restaurante la orfelinate cămine de bătrâni, spitale sau fundaţii

Last Updated on ianuarie 15, 2016 Parlamentarii PNL au propus în vara anului trecut o lege prin care alimentele a căror termen de expirare se apropie, să fie donate de magazine și restaurante la orfelinate cămine de bătrâni, spitale sau fundaţii. Deputatul braşovean Gabriel Andronache  a precizat că proiectul de lege a fost respins de Senat însă acum a ajuns la Camera Deputaţilor, care este for decizional.

„Va trebui să-l îmbunătăţim, iar pentru a face acest lucru, va fi nevoie de organizarea unor dezbateri publice, la care să participe atât reprezentanţi din industria alimentare, cât şi ai societăţii civile.

Noua lege va conţine prevederi legate de dimensionarea stocurilor de produse alimentare din depozitele magazinelor, dar şi prevederi privind reglementarea gestionării alimentelor a căror termen de valabilitate va expira în curând sau a celor expirate deja, acestea din urmă putând fi redistribuite, nu aruncate, cum, de multe ori se întâmplă acum.

În Uniunea Europeană, alimentele care nu mai pot fi destinate nici măcar consumului animal, sunt date unităţilor care produc biogaz”, a subliniat Andronache, citat de bzb.ro.

Conform statisticilor, în 2015, un român a aruncat în medie 100 kg de alimente, în total fiind alocate 5 milioane de tone de alimente, iar în 2014 au fost aruncate 2,2 milioane de tone.

Previous Story

Brașovul va avea Stomatologie de Urgenţă pe timp de noapte

Next Story

Aeroportul Brasov. George Scripcaru: Primăria are bani pentru finalizarea lucrărilor. Consiliul Județean să facă lucrurile clar. „Acum, unii spun că ar mai trebui 20 de milioane de euro, alți 30, ca la piață”