Aeroportul Brasov: Politicienii se ceartă cine a greșit legea transferului de teren. Semn că nu se mai construiește?

Last Updated on ianuarie 25, 2016 Deranj mare în rândul politicienilor din Brașov în urma votării legii care permite transferul terenului pentru construcția Aeroportului dar care nu poate fi aplicată. Fiind an electoral, toți politicienii aveau pregătite discursuri de cum au ajutat să se voteze această lege.
Acum toți politicienii, pe față sau mai pe la colțuri, pur și simplu îi înjură pe cei de la Consiliul Județean care au înstrăinat o parte din terenul Aeroportului fără să anunțe Guvernul. Potrivit legii, Consiliul Județean nu trebuia să dezmembreze terenul și trebuia să transmită modificările cadastrale la Institutul Cartofului și Guvern.
Un parlamentar supărat este senatorul PSD Viroel Chiriac, cel care a propus legea în Parlament.

„Faptul că s-au operat unele modificări cadastrale, fără ca acestea să fie comunicate Guvernului este problema administraţiei judeţene. În momentul elaborării proiectului de lege au fost utilizate datele cadastrale existente la nivelul Guvernului, iar noi le-am solicitat celor îndreptăţiţi să le deţină.

Când secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării Regionale a prezentat proiectul în şedinţa de plen, dacă aveau cunoştinţă de modificările cadastrale, nu înţeleg de ce parlamentarii liberali nu au prezentat această problemă, astfel încât să nu se mai ajungă la situaţia de acum”, a declarat Viorel Chiriac, citat de bzb.ro.

Deputatul PNL  Gheorghe Ialomiţianu spune că de vină sunt paralemntarii pesdiști:  „PSD a blocat iniţiativa iniţială a PNL de la începutul anului trecut. Anexa în care sunt trecute numerele cadastrale ale terenurilor face parte din lege, iar cei care s-au ocupat de redactarea trebuiau să ceară documentele de la Consiliul Judeţean. Proiectul nostru, în care se prevedea prelungirea termenului de finalizare, nu necesita redactarea unei anexe, însă a fost respins”.

[ads2]

Acesta este de părere că în singura soluţie în situaţia de faţă este ca forul deliberativ judeţean să notifice Prefectura că nu poate aplica această lege, iar Prefectura să comunice acest lucru Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, care, apoi, să supună aprobării Guvernului o Ordonanţă de Urgenţă prin care să se rectifice această situaţie.

Vinovații de la Consiliul Județean spun că acum pregătesc hărtii pentru Guvern care să fie aprobate mai la vară: „În momentul de față, pregătim fie o hotărâre de guvern, fie o ordonanță de urgență, vom vota în plenul din februarie pentru a o trimite mai departe”, a spus Claudiu Coman, vicepreședinte CJ Brașov, citat de digi24.ro.

Advertisements
Previous Story

Brasov: „Cine il stie pe asa zisul “domn sofer” de pe 28B? Circula cu usile deschise iar un copil era să cadă din autobuz”

Next Story

Piața Sfatului din Brașov, premiată de cel mai important site de turism din lume