Se schimbă Brașovul? Parcare sub Piața Sfatului? Tunel la Spitalul Judeţean cu ieşire în Centrul Civic? Parcare și tunel sub Parcul Central?

Last Updated on decembrie 11, 2015 Dezbaterea publică a Planului de Mobilitatea Urbană s-a încheiat în această lună. Până acum patru entități au făcut propuneri concrete pe care le-au transmis în scris Primăriei Braşov. Majoritatea vizează dezvoltarea infrastructurii pietonale şi a celei pentru biciclişti, ţinând cont că acestea au prezintă deficienţe în prezent.

Printre soluţiile prezentate în vederea descongestionării traficului rutier este aceea a amenajării unui tunel rutier de la Spitalul Judeţean cu ieşire în Centrul Civic, o zonă care este intens circulată în prezent. Pentru problema parcărilor s-a lansat ideea ca actuala parcare de lângă Primăria nouă să fie transformată în parcare multietajată cu 600 de locuri.

gegge

(foto: Mihai Tatu)

Alte patru parcări au fost propuse pentru zona centrală a oraşului, din care una chiar sub Piaţa Sfatului, cu 500 de locuri, alta sub B-dul Eroilor care să fie interconectată cu o zonă de parcare tot subterană în zona dintre Primăria – Poştă şi Prefectură şi ultima, subterană, dar şi supraterană în locul fostelor garaje ale Partidului de lângă clădirea SIF, scrie bzb.ro

Reprezentanţii Organizaţie pentru Promovarea Transportului Alternativ în România au subliniat faptul că pistele pentru biciclişti trebuie regândite, astfel încât să nu se mai suprapună cu traficul pietonal, să fie separate şi de traficul rutier, iar bicicliştii să parcurgă traseele fără întreruperi, astfel încât accesarea şi părăsirea acestor piste să poată fi făcute în condiţii de siguranţă.

[ads2]

„Toate propunerile făcute până în data de 4 decembrie, când s-a încheiat dezbaterea publică, au fost preluate, în vederea analizării. În următoarea perioadă, vom stabili care dintre ele vor fi integrate în proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului de Mobilitate Urbană care va fi înaintat aprobării Consiliului Local Braşov. Cel mai probabil, actul normativ va fi inclus pe ordinea de zi a şedinţei de plen de anul acesta”, a precizat Atomei.

Previous Story

Accident Brasov: 6 persoane rănite după ce două autoturisme s-au ciocnit frontal lângă popasul Căprioara

Next Story

Haide la schi în Poiana Brasov: Se dă startul la schi pe zăpadă artificială în Postăvarul!