Haide la schi în Poiana Brasov: Se dă startul la schi pe zăpadă artificială în Postăvarul!

Last Updated on decembrie 11, 2015

Zilele viitoare Poiana Brașov ar putea deschide prima pârtie din acest sezon, Pârtia Lupului. Începând de noaptea trecută, tunurile de zăpadă din vârful Masivului Postăvarul funcţionează la capacitate maximă.

„Au fost temperaturi de minus 5 grade Celsius, respectiv temperaturi optime pentru a putea produce zăpadă artificială în zona Postăvarul. Instalaţiile vor funcţiona la capacitate maximă şi sperăm să reuşim înzăpezirea primei părţi a Pârtiei Lupului, care este deservită de telescaunul cu şase locuri”, a explicat administratorul public al Braşovului, Miklos Gantz, citat de bzb.ro

fefefe
foto: cabanapostavaru.ro

În prezent, pe vârful masivului Postăvarul mai sunt doar petece din zăpada căzută acum două săptămâni, astfel că nu se putea schia. Pârtia Lupului este la o altitudine de 1.703 metri şi este destinată doar schiorilor experimentaţi (gradul de dificultate fiind dificil), având o lungime totală de 2,6 km, la o diferenţă de nivel de 728 de metri şi o lăţime medie de 28 de metri.

[ads2]

„Vom produce cât mai multă zăpadă artificială pentru a putea face şi rezerve, care ne sunt necesare pentru crearea pantelor şi umplerea denivelărilor care apar. Încă de acum două săptămâni am făcut testele pentru instalaţiile de producere a zăpezii artificiale, care funcţionează corespunzător şi avem o rezervă suficientă de apă în bazin”, a subliniat administratorul public al Braşovului.

Previous Story

Se schimbă Brașovul? Parcare sub Piața Sfatului? Tunel la Spitalul Judeţean cu ieşire în Centrul Civic? Parcare și tunel sub Parcul Central?

Next Story

Brașov: Parada obiceiurilor populare de Crăciun în centrul oraşului