Haide la schi! De Crăciun se va putea schia în Poiana Brașov

Last Updated on decembrie 18, 2015 Începând cu jumătatea săptămânii viitoare pârtiile de schi din partea superioară a Masivului Postăvarul ar putea fi deschise. Tunurile de zăpadă au fost puse în funcțiune de săptămâna trecută, dar până acum nu s-a acumulat destulă zăpadă.

„Tunurile de zăpadă pot fi utilizate doar când sunt temperaturi mai scăzute de minus patru grade Celsius. Prognozele meteorologice sunt optimiste şi cred că în şase sau şapte zile s-ar putea forma pe partea superioară a versantului un strat de zăpadă suficient de gros, astfel încât să se poată schia pe aceste porţiuni de pârtie”, a explicat Miklos Gantz, administratorul public al Braşovului, citat de bzb.ro.

frfrrf

Una dintre pârtiile pe care se va putea schia este Lupului care se află la o altitudine de 1.703 metri şi este destinată doar schiorilor experimentaţi (gradul de dificultate fiind dificil), având o lungime totală de 2,6 km, la o diferenţă de nivel de 728 de metri şi o lăţime medie de 28 de metri. Se va putea schia şi pe Kanzel, dar şi pe părţile superioare ale Pârtiilor Subteleferic şi Sulinar.

[ads2]

În schimb amatorii de patinaj au primit o veste bună. Patinoarul Olimpic din Poiana Braşov a fost deschis începând de astăzi, iar prima zi va fi gratuită, pentru ca începând de mâine tariful să fie de 10 lei pentru o oră și jumătate.

Patinoarul va fi deschis pe întreaga durată a vacanţei copiilor (până pe 10 ianuarie), iar în restul timpului doar în intervalul joi – duminică. Seriile de patinaj durează câte o oră şi jumătate şi încep la 11.00, 13.00, 15.00, 17.00 şi 19.00.

Previous Story

Brasov: Apare „Coresi Avantgarden”, un nou cartier cu 3.000 de apartamente. Construcția începe în 2016

Next Story

Junii Brasovului te invita la serbarea “Mos Craciun vine in Schei”, în Piata Unirii. Concert de colinde vechi sustinut de un Grup de Juni din Scheii Brasovului si de Corul Societatii Junilor Brasovecheni si cadouri pentru cei mici