Brasov: Cvintetul Anatoly ne invită la o „Noapte de Crăciun”. Concert extraordinar la Reduta

Last Updated on decembrie 23, 2015 Miercuri la Centrul Cultural Reduta are loc tradiționalul concert de Crăciun susținut de Cvintetul Vocal Anatoly. Spectacolul va avea două reprezentații în această zi, unul de la ora 17.00 şi altul de la 19.30.

Andrada Mureşan (alto), Gabriel Baciu (tenor I), Ciprian Cucu (tenor II), Ciprian Ţuţu (bariton) şi Marius Modiga (bas) au pregătitit un program magic în cadrul spectacolului „Noapte de Crăciun”, cu piese consacrate, dar şi cu prime audiţii şi cu invitaţi speciali: soprana Cristina Radu, de la Opera Braşov, şi Anca Preda, la pian, informează monitorulexpres.ro.

hghghg
Biletele, cu preţul de 35 de lei, se pot cumpăra de la Centrul Cultural Reduta.

În ziua de Crăciun, cei car vor să vadă obiceiuri tradiționale pot merge la Dumbrăvița de la ora 12.00, unde va avea loc Ridicatul Brazilor – un obicei al cetelor de feciori din localitate.

[ads2]

Pe vremuri, feciorii se constituiau în două cete: cea de pe deal şi cea de pe vale. Fiecare ceată, condusă de câte un vătaf, pleca în pădure după brad, cu cel puţin o săptămână înainte de Crăciun. Alegerea bradului se făcea cu mare grijă: trebuia să fie drept, înalt şi să aibă crengile uniforme, scrie bzb.ro

După ce feciorii aduceau bradul în sat, acesta era împodobit de fete, iar în ziua de Crăciun, în urma alegerii ţânţărenilor, cel mai frumos brad era ridicat în mijlocul satului. Ceata al cărui brad era ales, câştiga dreptul de a organiza balurile de sărbători.

Previous Story

Brasov: OMENIE! 1.000 de persoane nevoiaşe s-au bucurat de o masă caldă din partea Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” , Fundaţiei “Transilvania Expres”, Asociaţiei Creştine „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, Jandarmeriei Braşov şi a multor braşoveni cu suflet

Next Story

Din Brasov pentru toți brașovenii din lume: Crăciun FERICIT ! Vezi aici un colind, dedicație specială pentru voi: