Brasov: Concert MARE de colinde în Piata Sfatului, sâmbătă

Last Updated on decembrie 17, 2015 Primăria Brașov organizează sâmbătă de la ora 16.00 în Piața Sfatului un concert de colinde. Spectacolul va începe cu un recital de muzică creştină contemporană susţinut de tineri din mai multe biserici evanghelice. Pe scenă vor mai urca coruri şi ansambluri folclorice din diverse regiuni ale ţării ce vor prezenta tradiţii şi obiceiuri de Crăciun şi vor interpreta colinde tradiţionale.

Intrarea în atmosfera autentică a Crăciunului o va face ansamblul „Cetăţuia”. Sub coordonarea prof. coregraf Marian Stan, ansamblul va prezenta obiceiuri şi colinde vechi din zona Transilvaniei.

(foto: Szabó Attila)
(foto: Szabó Attila)

Regiunea Moldovei va fi reprezentantă de solista Acatrinei Carmen Lorena, împreună cu ansamblul de la Tupilaţi, judeţul Neamţ. Momentul artistic va aduce câteva cântece arhaice de Crăciun, dar şi colinde mai cunoscute în regiune.

Din regiunea Olteniei vor urca pe scenă Ansamblul „Trandafirii Teleormanului”, iar din zona Banatului vor veni la Braşov grupul de colindători „Bujorii”, informeaza bzb.ro.

[ads2]

Seara va continua cu colinde româneşti celebre interpretate de un grup de 25 de colindători de la Poiana Mărului. Ţara Făgăraşului va încheia spectacolul de colinde prin recitalul consacratei interprete de muzică populară Diana Gribincea, alături de Ceata de Feciori din Drăguş

Previous Story

Brasov: Claudiu Tămârjan a fost CONDMANAT definitiv.Vezi aici pedepsa primită de fostul şef al Serviciului Rutier:

Next Story

Accident Brasov: 3 masini s-au lovit în față la Carrefour. Vezi aici Foto: