Brasov: AMBITIE ! Parc dendrologic şi grădină botanică de 5 milioane de euro, la Râşnov

Last Updated on decembrie 9, 2015 Râșnovul continuă să investească în dezvoltarea turistică a orașului, anunță primarul Adrian Veștea, care dorește să construiască un parc dendrologic și o grădină botanică cu fonduri europene.

„Pentru acest proiect am alocat un teren cu o suprafaţă de 13 hectare, iar pentru efectuarea amenajărilor va fi nevoie de aproximativ cinci hectare. Vom solicita o finanţare nerambursabilă de cinci milioane de euro, suma maximă admisă la finanţare pe Axa 7.1, pe care s-ar încadra un astfel de proiect.

Deja am început colaborarea cu Facultatea de Silvicultură din cadrul Universităţii Transilvania, s-au făcut ridicările topografice şi au fost studiate plantele, pentru a le identifica pe cele specifice acestei zone”, a explicat primarul Râşnovului, Adrian Veştea, citat de bzb.ro.

[ads2]

Pe lângă parcul dendrologic, în conformitate cu proiectul propus, în zonă ar urma să fie amenajată o zonă de relaxare, una de joacă, trasee pentru plimbare, dar şi un lac cu ponton, precum şi un pavilion multifuncţional cu magazine şi cafenea, sere pentru arbori, flori autohtone şi tropicale, un alpinarium şi un rozarium. Tot în acest parc va fi construit şi un tobogan cu revenire la zonele de acces.

 

Previous Story

Accident Brasov: GRAV! Mașină lovită de TREN. 4 persoane au decedat !

Next Story

„Si gara Brasovului poate fi de poveste”. Semnează aici petiția ca Gara să intre în proprietatea Brașovului