Brașov: 3 trasee turistice, pentru cunoașterea celor 36 de troițe din Șchei

Last Updated on decembrie 2, 2015 Agenția Metropolitană Brașov  a anunțat finalizarea proiectului „Troițele din Șcheii Brașovului – Mărturii ale timpului” prin care  au fost amenajate trei trasee turistice ce includ cele 36 de troițe și cruci accesibile publicului.

„Cu ajutorul elevilor de la mai multe școli, au fost marcate traseele la nivelul infrastructurii pietonale, iar în scurt timp vor fi amplasate și panouri stradale de informare și promovare a rutelor.

Tot prin acest proiect au fost tipărite 800 de albume de fotografie, realizate cu ajutorul istoricului dr. Alexandru Stănescu, a Uniunii Junilor din Scheii Brașovului și Brașovul Vechi, care ne-au pus la dospoziție material documentar și a fotografului nostru, Andrei Paul Nuțu, care a făcut cele mai multe dintre poze.

fefefe

Totodată, au fost realizate 8.000 de pliante-hărți, ce vor fi distribuite în centrele de informare turistică din oraș”, a explicat Ramona Ganea, citată de mytex.ro

[ads2]

Prin acest proiect, pe lângă punerea în valoare a patrimoniului construit, s-a încercat și promovarea unor tradiții ale șcheienilor.

„Cred că prin acest proiect se arată că Brașovul se află într-o stare de normalitate din punct de vedere cultural, pentru că s-au unit instituții importante, respectiv Primăria, Consiliul Județean, AMB sau Uniunea Junilor, în scopul promovării patrimoniului, într-un mod profesionist”, a spus Alexandru Stănescu.

Previous Story

De Moş Nicolae, Braşovul redevine Oraş din Poveste. Alex Velea va concerta în Piața Sfatului

Next Story

New York, this is your last chance