Video Brasov: REVOLTA ! Patronii de localuri ameninţă cu proteste. „ISU te pune să vopseşti o scară şi durează 20-30 de zile numai analiza ei”

Last Updated on noiembrie 11, 2015 jjjj

Noile reglementări privind avizele ISU au stârnit nemulțumirile proprietarilor de cluburi, care şi-au făcut şi o asociaţie. Aceștia acuză că avizele ISU se obțin foarte greu.

Prima lege care le dă de furcă este aceea prin care cluburile trebuie să asigure unui client patru metri pătraţi. Acest lucru înseamnă că într-un club în care până acum intrau 400 de persoane, în acest weekend n-au fost mai mult de 110 persoane, cu tot cu angajaţi. În aceste condiţii, săptămâna aceasta patronii s-au văzut nevoiţi să concedieze cel puţin jumătate din personal.

„În momentul de faţă funcţionăm cu doi barmani şi doi ospătari. Patru ospătari şi patru barmani trebuie să plece. Au rate cu „Prima casă” sau sunt studenţi care stau în chirie”, a precizat marţi, Marius Văduva, managerul unui club braşovean, citat de rttbrasov.ro.

Alţi patroni de cluburi sau restaurante se plâng că aprobările de la ISU se obţin foarte greu. Unii spun că funcţionează cu avize de la ISU, însă niciun angajat al inspectoratului nu i-a deranjat vreodată.

„Durează foarte mult actele. Te pune să vopseşti o scară şi durează 20-30 de zile numai analiza ei”, a adăugat astăzi, Marius Văduva.

Legile care se contrazic îngreunează afacerile

Patronii se plâng că instituţiile abilitate să dea amenzi şi să controleze iau decizii care se bat cap în cap cu legile. „Avem o suprafaţă vitrată care în caz de incendiu se poate folosi. Consultantul nostru ne-a recomandat să montăm un ciocan special pentru spargerea geamului, după care cel de Poliţie a zis că trebuie făcută o analiză de risc şi că este necesară o folie antiefracţie. Dacă pun folie, degeaba mai e ciocanul în caz de incendiu”, a precizat astăzi, Gabriel Sorica, patronul unui local din Braşov.

[ads2]

Într-un final, patronii de cluburi şi localuri din Braşov şi-au făcut asociaţie şi vor să înainteze o petiţie cu toate nemulţumirile. Dacă legile nu vor fi schimbate, ameninţă că vor ieşi în stradă. Barbaros Kiskin face afaceri în domeniu în România de 40 de ani. Simultan, deţine în marile oraşe din Europa mai multe localuri, fast-food-uri şi cluburi.

Spune că doar în România birocraţia îi dă de furcă. „Înainte de a investi trebuie să te asiguri că locul respectiv este destinat pentru o astfel de afacere, dacă este ok din punct de vedere ISU, daca Poliţia îţi dă aprobare, dacă vecinii sunt de acord sau dacă Sanepidul îţi permite să deschizi afacerea. Întâi obţii toate aprobările şi abia apoi investeşti în locul acela”, a explicat marţi, Barabas Kiskin, patronul unui local braşovean.
Vezi aici Video:

Se pare că nimeni nu are avize de la ISU în Brașov: cluburi, școli, instituții publice.

Advertisements
Previous Story

Medicii din Brasov acuză: Vel Pitar încearcă să-şi facă imagine pe seama victimelor exploziei

Next Story

La Braşov, impozite locale pe 2016 cresc în medie cu 10-20 de lei, în funcţie de zonă şi tipul de clădire