La Braşov, impozite locale pe 2016 cresc în medie cu 10-20 de lei, în funcţie de zonă şi tipul de clădire

Last Updated on noiembrie 11, 2015

Noile prevederi din Codul fiscal, care majorează valorile de impunere pentru imobile, duce la majorarea impozitelor. Reprezentanţii Municipalităţii reamintesc însă că, în încercarea de a menţine, pe cît posibil, aceleaşi impozite, au apelat la o micşorare a coeficientului de impozitare.

Chiar dacă modificările apărute în Codul fiscal au impus recalculare a impozitelor, Municipalitatea a cerut Direcţiei Fiscale să apeleze la măsurile pe care le are la dispoziţie, pentru ca braşovenii să nu resimtă foarte mult o creştere a sumelor pe care le vor avea de plătit. În ultimii şapte ani, nivelul impozitelor locale a fost menţinut la acelaşi nivel, informează monitorulexpres.ro

Într-o declaraţie recentă, directorul Direcţiei Fiscale, Marian Voinescu, a explicat că la Braşov coeficientul de impozitare a scăzut de la 0,1% la 0,09% din valoarea de impunere, pentru a contrabalansa creşterea. „În principiu, pentru persoanele fizice, recalcularea va însemna o creştere cu 10-20 de lei la impozitul pe clădire, în funcţie de zonă, dar şi de tipul de clădire deţinut“, a precizat Marian Voinescu.

Previous Story

Video Brasov: REVOLTA ! Patronii de localuri ameninţă cu proteste. „ISU te pune să vopseşti o scară şi durează 20-30 de zile numai analiza ei”

Next Story

Brașov. 32 de case memoriale, marcate pe o hartă a orașului