Brașov. 32 de case memoriale, marcate pe o hartă a orașului

Last Updated on noiembrie 11, 2015

Muzeul „Casa Mureșenilor” a finalizat proiectul „Memo Brașov”, prin care au fost tipărite 30.000 de de hărți și a fost lansat[ platforma electronică www.memo-brasov.ro. (unde poate fi accesată această hartă).
„Pe ea sunt marcate 32 de monumente istorice din centrul vechi al Brașovului  precum și informații cu caracter memorial despre personalitățile care au locuit în ele și care au avut un rol important în viața culturală a orașului, printre care Șt. O Iosif, George Barițiu, Emil Cioran, Sextin Pușcariu, Johannes Honterus, Lucian Blaga, Gheorghe și Maria Baiulescu, Alexandru Ioan Cuza sau Andrei Mureșanu”, a declarat Managerul proiectului, Lorena Domocoș,citată de mytex.ro
În perioada următoare, a mai spus ea, pe imobilele vizate de proiect vor fi amplasate coduri cu răspuns rapid (QR-code), care permit turiștilor care au telefoane inteligente să acceseze harta virtuală.

Harta a fost tipărită în 15.000 exemplare în limba română, iar câte 5.000 sunt în limbile franceză, engleză și germană. „Aceste hărți vor fi distribuite gratuit prin centrele de informare turistică din județ, prin agențiile de turism sau prin intermediul unităților hoteliere. De asemenea, astfel de materiale vor ajunge și în școli”, a mai spus Domocoș.

Previous Story

La Braşov, impozite locale pe 2016 cresc în medie cu 10-20 de lei, în funcţie de zonă şi tipul de clădire

Next Story

Now I’m back in Manhattan