Un preot din Brasov se roaga zilnic pentru victimele din Colectiv. Canta si el la chitara. Nu heavy metal, ci folk

Last Updated on noiembrie 10, 2015 mmmmmm

Un preot dintr-o mică parohie braşoveană le spune zilnic enoriaşilor care este starea răniţilor din incendiul Colectiv şi se roagă pentru sufletele celor duşi. Şi-a făcut o listă cu toţi cei 163, pe care, dureros, trebuie să o actualizeze zilnic, mutînd nume de supravieţuitori pe lista morţilor. Urmăreşte ştirile ca să fie la curent cu noutăţile şi se roagă la fiecare slujbă ca pomelnicul să rămînă neschimbat.

Preotul Costin Butnar de la Biserica „Înălţarea Domnului şi Sfinţii Ardeleni“ din Teliu-Vale are doar 35 de ani şi, deşi pare un pic bizar pentru o faţă bisericească, el cîntă la chitară. Nu heavy metal, ci folk. Deşi, pe vremea liceului, a cîntat şi la chitară electrică, într-o trupă. A format şi a condus mai multe coruri. În 1995, s-a hotărît să urmeze Seminarul Teologic, apoi Facultatea de Teologie, scrie rttbrasov.ro

„Azi i-am pomenit pe cei 32 de tineri trecuţi la cele veşnice. Mulţi au plîns şi, de fiecare dată cînd spuneam vîrsta lor, 34, 27, 24, 15, 29, se auzea cîte un oftat în Biserică. Din păcate, cînd am ajuns acasă, am aflat că nu mai sînt 32, ci 38… Greu, foarte greu!

[ads2]
Rugaţi-vă pentru ei, şi pentru cei morţi, şi pentru cei în suferinţă!
Update 7 nov. ora 22,00! Cu durere în suflet am subţiat numărul celor vii cu 9 persoane. Sînt din toate categoriile, inclusiv de la cei stabili. Nu ştiu ce va urma, dar nu e de bine. Să stăruim în rugăciune şi în gîndurile bune!
Update 9 nov.: 47… Printre care şi doi braşoveni: Alexandra Rădulescu, 26 de ani, şi Liviu Zaharescu, 25 ani”, spune preotul.

 

Previous Story

Propunere: „1 Decembrie la Brasov FARA ARTIFICII!” Esti de acord?

Next Story

Medicii din Brasov acuză: Vel Pitar încearcă să-şi facă imagine pe seama victimelor exploziei