Brasov: Politistii locali au gasit un local fara acord de functionare. Nu l-au inchis, au dat doar o amendă si le-au vorbit tinerilor ca nu este bine sa fumeze si sa chiuleasca de la ore

Last Updated on noiembrie 20, 2015 bv

Poliția Locală și Aagenția Naţională Antidrog au mers prin barurile și cafenelele din centru pentru a le povesti tinerilor că nu este bine să fumeze și să chiulească de la ore. Iar dacă au găsit un local fără acord de funcționare din partea Primăriei, nu l-au închis, i-au dat o simplă amendă. Probabil nu există risc de incendiu ca cel din Colectiv.

Aproape toate cafenelele din centrul oraşului au fost verificate vineri de specialiştii antidrog, cu ajutorul oamenilor legii. În urmă cu câteva zile, un local de pe Strada Republicii fusese reclamat de vecini pentru disconfortul creat. La faţa locului, poliţiştii au descoperit că patronul nu avea acord de funcţionare şi l-au amendat.

O altă sesizare a venit din partea Universităţii „Transilvania”, care a reclamat chioşcul din imediata apropiere a Facultăţii de Medicină, al cărui personal serveşte ţigări şi alcool clienţilor.

„Vorbim din nou de o colaborare între Poliţia Locală şi cei de la Agenţia Naţională Antidrog. Au vrut să scoată în evidenţă că fără tutun este mult mai bine, când este vorba mai ales de minori. Poliţiştii locali au verificat şi dacă minorii au fost serviţi cu alcool”, a precizat vineri, Anca Lăutaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Braşov, informează rttbrasov.ro. Specialiştii antidrog vor continua să meargă prin localuri pentru a le vorbi tinerilor despre riscurile fumatului activ şi pasiv.

[ads2]

„Am găsit câţiva tineri, care nu afirmau că lipsesc de la ore, însă consumau tutun. Această acţiune şi-a atins scopul, acela de prevenire a consumului de tutun. I-am informat şi cu privire la serviciile Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, pentru a-i determina să renunţe la fumat”, a explicat astăzi, psihologul Anda Samson, coordonator al C.R.P.E.C.A. Braşov.

Unii administratori de localuri pretind că minorii sunt legitimaţi înainte de a fi serviţi, dar barurile şi cluburile sunt pline de consumatori tineri.

„Avem toate autorizaţiile. Nu ştiu câţi minori sunt, dar noi avem mulţi studenţi care vin. Cerem buletinul şi vedem dacă sunt minori, iar dacă nu au 18 ani, nu le servim băuturi alcoolice”, a afirmat vineri, Alexandru Gabor, administratorul unei cafenele din centrul oraşului.

Chiulul este o practică obişnuită printre elevii braşoveni. „Nu am văzut campania, dar nu fumez. Nu o să am probleme că am plecat de la ore, deoarece a fost alegerea mea să plec”, a precizat astăzi, un elev de clasa a XII-a.

Oamenii legii i-au prevenit şi pe studenţii de la Facultatea de Medicină şi de la cea de Pedagogie, care fumau pe scările de la intrarea în instituţia de învăţământ.

Previous Story

Brasov: Black Friday la Mall-ul Coresi. Vezi ce magazine au reduceri mari:

Next Story

Spital nou in Brasov? Mai intai vom avea o Asociatie, „Noul Spital al Brasovului”